Actualització de les aplicacions del KDE de març de 2020

Traduccions

English Valencià Español Português čeština Eesti Euskara Français Italiano 日本語 한국어 lietuvių kalba Português brasileiro Русский slovenčina Svenska Nederlands Українська

Llançaments nous 🔗︎

Choqok 1.7 🔗︎

El febrer ha començat amb una actualització llargament esperada de l’aplicació de microblogs Choqok.

Les esmenes importants inclouen el límit de 280 caràcters al Twitter, permetre desactivar comptes i acceptar tuits ampliats.


Choqok

KPMcore i Gestor de particions del KDE 4.1.0 🔗︎

El programa de formatat de disc Gestor de particions ha tret un llançament nou i s’ha fet molta feina a la biblioteca del KPMCore que també s’utilitza a l’instal·lador de la distribució Calamares. S’ha afegit el suport per al sistema de fitxers Minix a la mateixa aplicació.


Gestor de particions

KPhotoAlbum 5.6 🔗︎

Si teniu centenars o inclús milers d’imatges al disc dur, esdevé impossible recordar la història que hi ha darrera de cada una de les imatges o el nom de les persones fotografiades. El KPhotoAlbum s’ha creat per ajudar-vos a descriure les imatges i després cercar ràpidament i eficientment dins la gran col·lecció de fotografies.

En particular, aquest llançament aporta grans millores de rendiment en etiquetar un gran nombre d’imatges i a la vista de miniatures. El nostre agraïment al Robert Krawitz per tornar a submergir-se en el codi i trobar les optimitzacions i eliminar les redundàncies!

Addicionalment, aquest llançament afegeix el suport per al marc de treball del connector «purpose» del KDE.

KPhotoAlbum

Entrades 🔗︎

L’editor Kid3 d’etiquetes ID MP3 s’ha mogut a «kdereview», el primer pas per fer nous llançaments.

I l’aplicació Ruqola del Rocket.chat ha passat pel «kdereview» i s’ha mogut en preparació per al llançament. Tanmateix, el mantenidor Laurent Montel ha indicat que s’ha planificat la reescriptura amb els Qt Widgets i encara hi ha molta feina a fer.

Botigues d’aplicacions 🔗︎


Elisa

La novetat a la Microsoft Store per al Windows és l’Elisa.

Un reproductor musical modern i bonic, fet a consciència per la Comunitat KDE. Navegueu i reproduïu la música de manera fàcil! L’Elisa hauria de llegir gairebé qualsevol fitxer de música. L’Elisa s’ha fet per a ser accessible a tothom.

Mentrestant, el Digikam està preparat per enviar-se a la Microsoft Store.

Actualitzacions del lloc web 🔗︎

El KDE Connect, l’eina d’integració del telèfon i l’escriptori, té un lloc web nou.

El Kid3 té un lloc web nou de trinca amb notícies i enllaços de baixades a totes les botigues a on està disponible.

Llançament 19.12.3 🔗︎

Diversos projectes publiquen en la seva pròpia escala de temps i altres es publiquen conjuntament. El paquet de projectes 19.12.3 s’ha publicat avui i aviat hauria de ser disponible a través de les botigues d’aplicacions i de les distribucions. Vegeu la pàgina del llançament 19.12.3 per als detalls. Aquest paquet s’havia anomenat prèviament Aplicacions del KDE però s’ha descatalogat per esdevenir un servei de llançaments per evitar confusions amb totes les altres aplicacions del KDE i perquè són una dotzena de productes diferents en lloc d’un únic grup.

Algunes de les correccions incloses en aquest llançament són:

💻 Notes de llançament de la 19.12 per a informació quant als arxius tar i els problemes coneguts. 💻 Pàgina wiki de baixada de paquets 💻 Pàgina d’informació del codi font de la 19.12.3 💻 Registre complet de canvis de la 19.12.3 💻

Stores

Flathub Snapcraft Microsoft Store Chocolatey Homebrew