Actualització de les aplicacions del KDE de gener de 2020

Translations

English Català Español Português Português brasileiro čeština Eesti Euskara Français Italiano 日本語 한국어 lietuvių kalba Русский slovenčina Svenska Nederlands Українська

Aquest és l’any 2020, i estem vivint en el futur. Vegem que ens han portat les aplicacions del KDE en el darrer mes!

El KTimeTracker s’ha adaptat als Frameworks 5 del KDE 🔗︎

La llargament esperada versió modernitzada del KTimeTracker finalment s’ha publicat. L’aplicació és un seguidor personal de temps per persones atrafegades que ara és disponible per al Linux, FreeBSD i Windows. Durant el 2019 s’ha adaptat a les Qt5 i als Frameworks del KDE després d’estar sense manteniment des del voltant de 2013.


KTimeTracker

La nova versió també s’ha polit i modernitzat lleugerament. Les funcionalitats noves més destacades són el diàleg nou d’edició del temps de les tasques i la vista prèvia en directe del diàleg d’exportació com es veu a la imatge de sota.


Diàleg d'exportació del KTimeTracker

https://download.kde.org/stable/ktimetracker/5.0.1/src/ És disponible a través de la vostra distribució de Linux o com un instal·lador pel Windows i inclús hi ha compilacions no provades pel MacOS que es construeixen nocturnament.

La publicació s’ha anunciat al blog del mantenidor Alexander Potashev

KStars 3.3.9 🔗︎

El programa d’astronomia KStars ha incorporat funcionalitats noves a la 3.3.9.

Les imatges poden tindre canvis subtils a les ombres, tons mitjos i llums intenses que permeten veure les estrelles més dèbils.

És fascinant llegir sobre les constel·lacions alternatives de la cultura astrològica occidental.

Cultura astrològica occidental
Constel·lacions alternatives

El KStars és disponible per a l’Android, Windows, MacOS, la botiga Snap i a la vostra distribució Linux.

Frameworks comuns - KNewStuff 🔗︎

Ací, a les actualitzacions d’aplicacions posem el focus a les aplicacions per sobre de les biblioteques de codificació. Però les funcionalitats noves a les biblioteques comunes signifiquen funcionalitats noves a totes les aplicacions :)

Aquest mes s’ha produït el redisseny de la IU del KNewStuff, el Framework per baixar complements per a les aplicacions. S’han redissenyat els diàlegs de navegació i baixada i ara es pot filtrar la secció de comentaris. Apareixerà a totes les aplicacions i mòduls de configuració després d’iniciar el mòdul del Tema global de l’Arranjament del sistema.

Filtres als comentaris
Filtres als comentaris
Diàleg de navegació redissenyat
Diàleg de navegació redissenyat

Correcció d’errors 🔗︎

L’actualització de correcció d’errors mensuals del KDevelop 5.4.6 corregeix un problema de fa temps en que les capçaleres GPL i LGPL es barrejaven. Obteniu-lo des de la vostra distribució o des d’Appimage per assegurar que les llicències són correctes.

El Latte Dock 0.9.7 corregeix diverses funcionalitats amb les Qt 5.14 i elimina vàries fallades.

Els connectors del Dolphin 19.12.1 corregeixen un diàleg trencat del Commit de SVN.

S’ha millorat la indexació de fitxers a l’Elisa. També s’han corregit diversos problemes de compilació a l’Android i sense el Baloo.

La publicació nova del KPat s’ha declarat que no té restriccions OARS d’edat rellevants.

L’Okular ha corregit una fallada en tancar el diàleg de vista prèvia de la impressió.

La publicació d’aquest mes de l’editor de vídeo Kdenlive té un nombre impressionant de correccions. La millor de totes és l’actualització de les captures de pantalla usades a la metainformació. També té dotzenes de millores i correccions a la gestió de la línia de temps i a la vista prèvia.

Ara hi ha un suport nou del JavaScript al client LSP del Kate.

Gaudiu del KDE a la botiga del Flathub 🔗︎

El KDE està incorporant totes les botigues d’aplicacions. Ara podem lliurar més i més dels nostres programes directament a l’usuari. Una de les botigues d’aplicacions principals del Linux és Flathub que usa el format FlatPak.

Potser ja teniu Flatpak i Flathub configurats al vostre sistema i estan preparats per usar-se al Discover o altres instal·ladors d’aplicacions. Per exemple, el KDE Neon els ha establit de manera predeterminada a les instal·lacions des de fa un any. Si no, és un procés de configuració ràpid per a totes les distribucions principals.

Si teniu interés en els detalls tècnics podeu explorar el repositori d’empaquetament Flatpak del KDE i llegir la guia Flatpak del KDE.

Però probablement hi haurà més interés en donar una ullada a les aplicacions que hi ha del KDE a la botiga Flathub.

KDE a la Flathub

Ara el LabPlot és a Chocolatey 🔗︎

El Chocolatey és un gestor de paquets per al Windows. Si voleu un control complet sobre el programari que està instal·lat a la vostra màquina Windows o a les màquines de tota l’oficina, llavors el Chocolatey vos dóna un control fàcil com el que esteu acostumat amb el Linux.

El LabPlot és l’aplicació del KDE per fer gràfics i anàlisis interactius de dades científiques i ara és disponibles a través de Chocolatey. Proveu-lo!

El blog del LabPlot

El LabPlot al Chocolatey

Actualitzacions del lloc web 🔗︎

El recentment reviscolat equip web del KDE ha estat actualitzant una pila dels nostres llocs temàtics. El lloc web llançat de nou del KPhotoAlbum és un bon exemple, actualitzat i refrescat per a l’aplicació d’emmagatzematge i cerca de fotos.

Lloc web nou del KPhotoAlbum

I si voleu descobrir un reproductor local senzill de música però amb funcionalitats completes però estàveu avergonyit de l’aparença de l’antic lloc web, el JuK també té un lloc web actualitzat.

Llançaments 19.12.1 🔗︎

Varis dels nostres projectes publiquen en la seua pròpia escala de temps i altres es publiquen conjuntament. El paquet de projectes 19.12.1 s’ha publicat hui i prompte hauria de ser disponible a través de les botigues d’aplicacions i de les distribucions. Vegeu la pàgina del llançament 19.12.1. Aquest paquet s’havia anomenat prèviament Aplicacions del KDE però s’ha descatalogat per esdevenir un servei de llançaments per evitar confusions amb totes les altres aplicacions del KDE i perquè són una dotzena de productes diferents en lloc d’un únic grup.

Stores

Flathub Snapcraft Microsoft Store Chocolatey Homebrew