KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt Plasma 5.2 beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Français | Galician | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

Dinsdag, 27 januari 2015. Vandaag heeft KDE Plasma 5.2 beschikbaar gesteld. Deze uitgave voegt een aantal nieuwe componenten en functies toe en repareert bugs.

Plasma 5.2

Nieuwe componenten

Instellingen voor twee monitoren
KScreen instellingen voor twee monitoren

Deze uitgave van Plasma komt met enige nieuwe componenten om uw bureaublad nog completer te maken:

BlueDevil: een reeks van bureaubladcomponenten om Bluetooth apparaten te beheren. Het stelt uw muis, toetsenbord in, verzend en ontvangt bestanden en u kunt zoeken naar apparaten.

KSSHAskPass: als u toegang zoekt tot computers met ssh-sleutels maar die sleutels hebben wachtwoorden dan zal deze module u een grafisch gebruikersinterface geven om die wachtwoorden in te voeren.

Muon: installeer en beheer software en andere add-ons voor uw computer.

Instellen van aanmeldthema (SDDM): SDDM is nu de aanmeldbeheerder met voorkeur voor Plasma en deze nieuwe module Systeeminstellingen stelt u in staat om het thema in te stellen.

KScreen: krijgt zijn eerst uitgave voor Plasma 5 en is de module Systeeminstellingen om ondersteuning voor meerdere monitoren in te stellen.

GTK stijl voor toepassingen: deze nieuwe module laat u thema's instellen voor toepassingen uit Gnome.

KDecoration: deze nieuwe bibliotheek maakt het gemakkelijker en betrouwbaarder om thema's te maken voor KWin, de vensterbeheerder van Plasma. Het heeft indrukwekkende verbeteringen aan geheugengebruik, prestatieverbetering en stabiliteit. Als u een mogelijkheid mist maak u geen zorgen het zal terug zijn in Plasma 5.3.

Andere highlights

Wijzigingen ongedaan maken in de indeling van het Plasma bureaublad

Wijzigingen op het bureaublad ongedaan maken
Wijzigingen ongedaan maken in de indeling van het bureaublad

Slimmere sortering van resultaten in KRunner, druk op Alt-spatie om gemakkelijk uw computer te doorzoeken

Intelligent sorteren in KRunner
Intelligent sorteren in KRunner

Het thema Breeze vensterdecoratie voegt een nieuw uiterlijk toe aan uw bureaublad en wordt nu standaard gebruikt

Nieuwe Breeze vensterdecoratie
Nieuwe Breeze vensterdecoratie

De kunstenaars in de ontwerpgroep voor uiterlijk zijn hard aan het werk geweest om vele nieuwe Breeze pictogrammen te maken

Nieuwe Breeze vensterdecoratie
Meer Breeze pictogrammen

Ze hebben een nieuwe cursorthema met een witte muis voor Breeze toegevoegd.

Nieuwe plasma-widgets: 15 puzzel, webbrowser, bureaublad tonen

Webbrowserplasmoid
Webbrowserplasmoid

Besturing van audiospeler in KRunner, druk op Alt-spatie en typ volgende om de muziektrack te wisselen

Het alternatieve menu met toepassingen van Kicker kan toepassingen uit het menu installeren en biedt mogelijkheden het menu te bewerken.

Onze Ballo-functie bureaubladzoeken kreeg optimalisaties bij opstarten. Het neemt nu 2-3x minder CPU bij opstarten. De ontleding van zoekopdrachten ondersteunt de eigenschappen "type" / "soort", zodat u "soort:Audio" kunt typen in krunner om Audio resultaten uit te filteren.

In de schermvergrendeling hebben we de integratie met logind verbeterd, om er zeker van te zijn dat het scherm op juiste manier is vergrendeld voordat nar de slaaptoestand wordt gegaan. De achtergrond van het vergrendelscherm kan ingesteld worden. Intern gebruikt dit een deel van het Wayland protocol wat de toekomst van het Linux bureaublad is.desktop.

Er zijn verbeteringen in de behandeling van meerdere monitoren. De detectiecode voor meerdere monitoren maakt direct gebruik van de XRandR extensie en vele daarmee bugs daarmee gerelateerd zijn gerepareerd.

Standaard toepassingen in Kickoff, het paneelmenu zijn bijgewerkt om Instant Messaging, Kontact en Kate te bevatten.

Er is een verwelkomde terugkeer naar de functie om het touchpad in- uit te schakelen voor laptop toetsenborden met deze toetsen.

Breeze zal GTK thema's instellen bij de eerste keer aanmelden om overeen te komen.

Meer dan 300 bugs gerepareerd in de Plasma modules.

Plasma modules 5.2 complete log met wijzigingen

Live-images

De gemakkelijkste manier om het uit te proberen is met een live-image opgestart vanaf een USB-schijf. Images die Plasma 5.2 gebruiken zijn beschikbaar voor ontwikkelversies van Kubuntu Vivid Beta en Fedora 21 remix. We verwachten dat Plasma 5 opgepakt wordt als het standaard bureaublad in leidende distributies in de komende maanden.

Downloads van pakketten

Distributies hebben gemaakt of zijn bezig met het proces van het maken van pakketten, getoond op onze wikipagina.

Broncode downloaden

U kunt Plasma 5 direct installeren vanuit de broncode. De wiki van de gemeenschap van KDE heeft instructies voor compileren. Merk op dat Plasma 5 niet naast Plasma 4 geïnstalleerd kan worden, u moet een oudere versie verwijderen of het installeren met een aparte prefix.

Terugkoppeling

U kunt ons terugkoppeling geven en elementen voor bijwerken krijgen op Facebook of Twitter of Google+.

Discussieer over Plasma 5 op het KDE Forums Plasma 5 bulletinboard.

U kunt directe terugkoppeling bieden aan de ontwikkelaars via het #Plasma IRC channel, de e-maillijst Plasma-devel of problemen rapporteren via bugzilla. Als u leuk vindt wat het team doet, laat het hen dan weten!

Uw terugkoppeling wordt zeer gewaardeerd.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en macOS.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen