Aankondigingen van uitgavePlasma 5.16.0

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Русский | Українська

Plasma 5.16
KDE Plasma 5.16

Dinsdag, 11 juni 2019.

Vandaag stelt KDE de nieuwste versie voor zijn bureaubladomgeving beschikbaar, Plasma 5.16.

Voor deze uitgave hebben KDE ontwikkelaars hard gewerkt om Plasma te polijsten naar een hoge glans. De resultaten van hun inspanningen bieden een consistentere ervaring en brengt nieuwe functies aan alle Plasma gebruikers.

Een van de meest duidelijke wijzigingen is het volledig herschreven systeem van meldingen die komt met een modus Niet storen, een intelligentere geschiedenis die meldingen samenvoegt en kritieke meldingen in toepassingen in volledig scherm. Naast vele andere dingen, biedt het betere meldingen voor jobs met bestandsoverdracht en een veel meer bruikbare pagina Systeeminstellingen om alle aan meldingen gerelateerde dingen te configureren.

De instellingen voor systeem en widget zijn verfijnd en verbetert door het overbrengen van code uit nieuwere Kirigami en Qt technologieën, met tegelijkertijd het gebruikersinterface te polijsten. De Visual Design Group en het Plasma-team gaan door met hun inspanningen naar het doel van bruikbaarheid en productiviteit, het verkrijgen van terugkoppeling en verwijderen van alles waaraan u zich kunt snijden in onze software zodat u Plasma fijner zult vinden, evenals meer intuïtief en consistent in gebruik.

Voor de eerste keer is de standaard achtergrondafbeelding van Plasma 5.16 bepaalt door een wedstijd waaraan iedereen kon deelnemen en hun originele illustraties indienen. De winnende achtergrondafbeelding - het werk van een getalenteerde Argentijnse kunstenaar - is gladjes en cool als Plasma zelf en zal uw bureaublad er fris gedurende de zomer uit laten zien.

We hopen dat u Plasma 5.16 gebruiken plezierig zult vinden net zoals wij deden bij het maken.

Bureaubladbeheer

Settings

Window Management

Plasma Network Manager

Discover


Plasma 5.16.0 log met wijzigingen

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, naar hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en macOS.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org