Anuncis de llançamentPlasma 5.16.0

També disponible en:

English | Català | Español | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Русский | Українська

Plasma 5.16
Plasma 5.16 del KDE

Dimarts, 11 de juny de 2019.

Avui, el KDE fa el llançament de la darrera versió del seu entorn d'escriptori, el Plasma 5.16.

Per a aquest llançament, els desenvolupadors del KDE han treballat de valent per polir el Plasma a un gran nivell. El resultats dels seus esforços proporcionen una experiència més coherent i aporten noves funcionalitats a tots els usuaris del Plasma.

Un dels canvis més obvis és que s'ha reescrit completament el sistema de notificacions, que permet el mode No destorbar, un historial més intel·ligent amb grups de notificacions, i les notificacions crítiques a les aplicacions en pantalla completa. A banda d'altres coses, aporta notificacions millorades per als treballs de transferència de fitxers, una pàgina de l'Arranjament del sistema més usable per configurar totes les coses relacionades amb les notificacions.

S'ha refinat i millorat l'arranjament del sistema i dels estris, adaptant el codi a les noves tecnologies Kirigami i Qt technologies, a la vegada que es poleix la interfície d'usuari. El Grup de disseny visual i l'equip del Plasma continuen els seus esforços cap al fi de la usabilitat i la productivitat, efectuant comentaris i eliminant totes les arestes del programari per tal que el Plasma sigui més suau, així com més intuïtiu i coherent d'usar.

Per primera vegada, el fons de pantalla predeterminat del Plasma 5.16 s'ha decidit en un concurs a on tothom ha pogut participar i enviar il·lustracions. El fons de pantalla guanyador - el treball d'un artista argentí amb talent - és tan pulcre i fresc com el mateix Plasma, i mantindrà l'escriptori amb una aparença fresca durant l'estiu.

Esperem que gaudiu usant el 5.16 tant com ho hem fet en crear-lo.

Gestió de l'escriptori

Settings

Window Management

Plasma Network Manager

Discover


Registre complet de canvis del Plasma 5.16.0

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org