Anuncis de llançamentPlasma 5.15.90

També disponible en:

English | Català | Español | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Українська

Plasma 5.16
Plasma 5.16 del KDE

Dijous, 16 de maig de 2019.

Avui KDE fa el llançament de la versió beta del Plasma 5.16.

En aquest llançament, s'han polit i reescrit molts aspectes del Plasma per proporcionar una gran coherència i aportar funcionalitats noves. Hi ha un sistema de notificacions reescrit completament que permet el mode «No destorbar», un historial més intel·ligent amb grups, notificacions crítiques a les aplicacions en pantalla completa, notificacions millorades per als treballs de transferència de fitxers, una pàgina de l'Arranjament del sistema més usable per configurar-ho tot, i moltes altres coses. L'Arranjament del sistema i els estris s'han refinat i treballat adaptant el codi a les tecnologies Kirigami i Qt més modernes i polint la interfície d'usuari. I per suposat, continuen els esforços dels equips VDG i del Plasma cap a la finalitat d'usabilitat i productivitat, efectuant comentaris de totes les arestes del programari que fan la vida menys suau i corregint-les per assegurar un flux de treball intuïtiu i coherent per a l'ús diari.

Per primera vegada, el fons de pantalla predeterminat del Plasma 5.16 es decidirà en un concurs a on tothom podrà participar i enviar il·lustracions. El guanyador rebrà un ordinador Slimbook One v2, una màquina ecològica i compacta, que només mesura 12,4 x 12,8 x 3,7 cm. Porta un processador i5, 8 GB de RAM, i té sortida de vídeo de 4K. Naturalment, l'One vindrà amb el proper escriptori Plasma 5.16 de KDE, el vostre fons de pantalla espectacular, i tota la resta del gran programari fet per la comunitat KDE. Poseu trobar més informació i els treballs enviats a la pàgina wiki de la competició, i podeu enviar el vostre propi fons de pantalla al subfòrum.

Gestió de l'escriptori

Notificacions noves
Notificacions noves

El motor de temes corregeix les manetes del rellotge!
El motor de temes corregeix les manetes del rellotge!

L'edició del plafó ofereix alternatives
L'edició del plafó ofereix alternatives

S'ha millorat la pantalla d'inici de sessió
S'ha millorat la pantalla d'inici de sessió

Arranjament

Esquema de color
Esquema de color

Arranjament de l'estil i l'aparença de les aplicacions
Arranjament de l'estil i l'aparença de les aplicacions

Gestió de les finestres

Gestió de les finestres
Gestió de les finestres

Gestor de xarxes del Plasma

Gestor de xarxes del Plasma amb Wireguard
Gestor de xarxes del Plasma amb Wireguard

Discover

Actualitzacions al Discover
Actualitzacions al Discover

Registre complet de canvis del Plasma 5.15.90

Patrocini del KDE

KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini de KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i Mac OS X.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org