Aankondigingen van uitgavePlasma 5.15.0

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

Plasma 5.15
KDE Plasma 5.15

Dinsdag, 12 februari 2019.

Vandaag lanceert KDE de eerste stabiele uitgave van Plasma in 2019: zeg hallo tegen Plasma 5.15.

Voor de eerste productie uitgave van 2019 heeft het Plasma team het doel voor bruikbaarheid & productiviteit van KDE omarmd en werkt aan het najagen en verwijderen van alle onaangenaamheden die u vertragen.

Met dit in gedachten hebben we een team gevormd met de leden van VDG (Visual Design Group) om terugkoppeling te krijgen op alle onaangename problemen waar u zich aan kan snijden in onze software en ze gerepareerd om een intuïtieve en consistente workflow voor uw dagelijks gebruik te verzekeren.

Plasma 5.15 brengt een aantal wijzigingen in het interfaces voor configuratie, inclusief meer opties voor complexe netwerkconfiguraties. Veel pictogrammen zijn toegevoegd of opnieuw ontworpen om ze meer helder te maken. Integratie met technologieën van derden zoals GTK en Firefox is aanzienlijk verbeterd.

Discover, ons installatieprogramma voor software en add-on, heeft zeer veel functies gekregen en ondersteunt verbeteringen om up-to-date te blijven en de hulpmiddelen te vinden die u nodig hebt om uw taken te vervullen.

Installeer Plasma 5.15 en laat ons weten wat u ervan denkt.

Blader door de volledige Plasma 5.15 log met wijzigingen om meer te weten over andere trucs en reparaties van bugs begrepen in deze uitgave:


Nieuw in Plasma 5.15

Plasma-widgets


Instellingen


Cross-platform-integratie


Discover (ontdekken)


Vensterbeheer


Wayland


Netwerkbeheer


Breeze pictogrammen

Breeze pictogrammen worden vrijgegeven met KDE Frameworks maar worden uitgebreid gebruikt door geheel Plasma, dus wordt er hier een accent gelegd op enige van de verbeteringen gemaakt in de laatste drie maanden.


Overig


Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije software die alleen bestaat en groeit dankzij de hulp van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen. Of het hulp is bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, of geld doneren, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org