UtgivningsmeddelandenPlasma 5.14.90

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Svenska | Українська

Plasma 5.15 Beta
KDE Plasma 5.15 Beta

Torsdag 17:e januari, 2019.

Idag lanserar KDE utgåva beta av Plasma 5.15.

För första utgåvan under 2019 har Plasma-gruppen antagit KDE:s Användbarhets- och produktivitetsmål. Vi har samarbetat med bidragsgivarna i VDG (Visual Design Group) för att få återkoppling om alla papperssår i vår programvara som gör livet mindre smidigt, och rättat dem för att säkerställa ett intuitivt och konsekvent arbetsflöde under daglig användning.

Plasma 5.15 innehåller ett antal ändringar av våra inställningsgränssnitt, och inkluderar fler alternativ för komplex nätverksinställning. Många ikoner har lagts till eller konstruerats om. Vår integrering med tredjepartsteknologier som GTK och Firefox har gjorts ännu fullständigare. Discover, vårt installationsverktyg för programvara och tillägg, har fått ett enormt stort antal förbättringar för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad och hitta de verktyg du behöver för att utföra dina uppgifter.

Prova gärna den här beta-utgåvan och skicka oss felrapporter och kommentarer. Den slutliga utgåvan är tillgänglig om tre veckor.

Bläddra i den fullständiga ändringsloggen för Plasma 5.15 Beta för att hitta ännu fler justeringar och felrättningar som ingår i utgåvan:


Nytt i Plasma 5.15 beta

Plasma grafiska komponenter


Inställningar


Korsplattformsintegrering


Discover


Fönsterhantering


Wayland


Nätverkshantering


Breeze-ikoner

Breeze ikoner ges ut med KDE Ramverk, men har omfattande användning överallt i Plasma, så här är en översikt av några av de förbättringar som gjorts under de tre senaste månaderna.


Övrigt


Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer tack vare hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidrag uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och Mac OS X.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org