UtgivningsmeddelandenPlasma 5.14.0

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

Plasma 5.14
KDE Plasma 5.14

Tisdag 9:e oktober, 2018. Idag lanserar KDE den första utgåvan av Plasma 5.14.

Plasma är KDE:s lättviktiga och funktionsrika Linux-skrivbord. Under de tre senaste månaderna har vi lagt till funktioner och rättat fel och inbjuder dig nu att installera Plasma 5.14.

Mycket arbete har gjorts för att förbättra Discover, Plasmas programvaruhanterare, där vi bland annat har lagt till en funktion för uppdatering av fast programvara och gjort många subtila förbättringar av användargränssnittet för att ge en smidigare känsla. Vi har också skrivit om många effekter i vår fönsterhanterare Kwin och förbättrat den för smidigare animeringar under arbetsdagen. Andra förbättringar vi har gjort omfattar en ny grafisk skärminställningskomponent, som är användbar när man håller föredrag.


Bläddra i den fullständiga ändringsloggen för Plasma 5.14 för att hitta ännu fler justeringar och felrättningar som ingår i utgåvan:Fullständig ändringslogg för Plasma 5.14


Nytt i Plasma 5.14


Nya funktioner


Plasma Discover
Plasma Discover

Plasma Discover

Discover, vårt installationsverktyg för programvara och tillägg, har fler funktioner och förbättrar utseende och känsla.


Förbättrad Kwin glideffekt

Kwin och Wayland:


Felrättningar

Vi rättade många fel, inklusive:


Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer tack vare hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidrag uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org