Aankondigingen van uitgavePlasma 5.14.0

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

Plasma 5.14
KDE Plasma 5.14

Dinsdag, 9 oktober 2018. Vandaag start KDE de eerste uitgave van Plasma 5.14.

Plasma is het lichtgewicht Linux bureaublad van KDE, vol met functies. De laatste drie maanden hebben we functies toegevoegd en bugs gerepareerd en nu nodigen we u uit om Plasma 5.14 te installeren.

Er is heel wat werk gegaan in verbeteren van Discover, de softwarebeheerder van Plasma, en, onder andere dingen, hebben we een functie voor bijwerken van Firmware toegevoegd en vele subtiele verbeteringen aan het gebruikersinterface om het een gladder gevoel te geven. We hebben ook vele effecten in onze vensterbeheerder KWin herschreven en het verbetert voor mooiere animaties in uw werkdag. Andere verbeteringen die we hebben aangebracht omvatten een nieuwe widget voor configuratie van het scherm wat nuttig is bij het geven van presentaties.


Blader door de volledige Plasma 5.14 log met wijzigingen om meer over trucjes en reparaties van bugs te vinden in deze uitgave: Plasma 5.14 log met wijzigingen


Nieuw in Plasma 5.14


Nieuwe mogelijkheden


Plasma Discover
Plasma Discover

Plasma Discover

Discover, ons installatieprogramma voor software en add-on, heeft meer functies verbetert het uiterlijk en gevoel.


KWin Glide-effect is verbeterd

KWin en Wayland:


Fouten verbeteren

We hebben veel bugs gerepareerd, inclusief:


Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije software die alleen bestaat en groeit dankzij de hulp van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen. Of het hulp is bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, of geld doneren, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org