Anuncis de llançamentPlasma 5.14.0

També disponible en:

English | Català | Español | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

Plasma 5.14
Plasma 5.14 del KDE

Dimarts, 9 d'octubre de 2018. Avui KDE fa el llançament de la primera versió del Plasma 5.14.

El Plasma és l'escriptori Linux lleuger i ple de funcionalitats del KDE. Durant els tres darrers mesos hem estat afegint funcionalitats i solucionant errors i ara us convidem a instal·lar el Plasma 5.14.

S'ha fet molta feina millorant el Discover, el gestor de programari del Plasma, al qual entre d'altres coses, s'ha afegint la funcionalitat d'actualització de microprogramari i moltes millores subtils a la interfície d'usuari per aconseguir un comportament més suau. S'han reescrit molts efectes del gestor de finestres KWin per obtenir animacions més fluïdes per al treball diari. Entre altres millores fetes, hi ha un estri nou de Configuració de pantalla que és útil per fer presentacions.


Exploreu el registre complet de canvis del Plasma 5.14 per cercar més ajustos i esmenes d'errors incloses en aquest llançament: Registre complet de canvis del Plasma 5.14


Nou en el Plasma 5.14


Característiques noves


Discover del Plasma
Discover del Plasma

Discover del Plasma

El Discover, el nostre instal·lador de programari i complements, té més funcionalitats i aporta millores a l'aspecte i al comportament.


Efecte lliscant millorat del KWin

El Kwin i el KWayland:


Esmena d'errors

S'han solucionat molts errors, incloent:


Patrocini del KDE

KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix gràcies a l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors. Sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, donació de diners, totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini de KDE per a més informació.

Quant al KDE

KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i Mac OS X.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org