Anuncis de llançamentPlasma 5.13.0

També disponible en:

English | Català | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

Plasma 5.13
Plasma 5.13 del KDE

Dimarts, 12 de juny de 2018. Avui, el KDE dóna a conèixer el llançament final del Plasma 5.13.0.

Els membres de l'equip del Plasma ha estat treballant de valent per continuar fent que el Plasma sigui un escriptori lleuger i amb una millor resposta, que carrega i s'executa ràpidament, però es manté ple de funcionalitats amb un aspecte i comportament polit. En els darrers quatre mesos s'ha estat optimitzant l'inici i minimitzant l'ús de la memòria, aconseguint un temps d'inici d'escriptori més ràpid, un rendiment millor d'execució i menys consum de memòria. Les funcionalitats bàsiques com els missatges emergents del plafó s'han optimitzat per assegurar que s'executen suaument inclús amb el maquinari més just. Els nostres equips de disseny tampoc han descansat, produint pantalles gràfiques d'inici i bloqueig noves i artístiques.


Exploreu el registre complet de canvis del Plasma 5.13 per cercar més ajustos i esmenes d'errors incloses en aquest llançament: Registre complet de canvis del Plasma 5.13.0


Nou en el Plasma 5.13


Integració del navegador al Plasma

La Integració del navegador al Plasma és un paquet de funcionalitats noves que fan que els navegadors Firefox, Chrome i els basats en el Chromium funcionin a l'escriptori. Ara, les baixades es mostren a un missatge emergent de notificació del Plasma, de la mateixa manera que es transfereixen fitxers amb el Dolphin. El plasmoide Controlador multimèdia pot silenciar i saltar la reproducció de vídeos i música des del navegador. Podeu enviar un enllaç al telèfon amb el KDE Connect. Les pestanyes del navegador es poden obrir directament usant el KRunner via la drecera de teclat Alt-Espai. Per activar la Integració del navegador al Plasma, afegiu el connector des de la botiga de complements del vostre navegador preferit.

Integració del navegador al Plasma per baixades     Integració del navegador al Plasma per controls multimèdia
Integració del navegador al Plasma per baixades i controls multimèdia

Redisseny de l'Arranjament del sistema

Les pàgines d'arranjament s'estan redissenyant. El Grup de Disseny Visual del KDE ha revisat moltes eines a l'Arranjament del sistema i ara s'estan implementant aquests redissenys. L'entorn de treball Kirigami del KDE, s'ha dotat d'un nou aspecte enginyós a les pàgines. S'ha començat amb les eines de temes, incloent les icones, els temes d'escriptori, i les pàgines de temes de cursors. La pantalla de presentació ara pot baixar pantalles de presentació noves des de la KDE Store. La pàgina de tipus de lletra ara pot mostrar vistes prèvies de l'arranjament antialiàsing dels subpíxels.

Tema d'escriptori Arranjament dels tipus de lletra Temes d'icones
Pàgines d'Arranjament del sistema redissenyades

Aspecte nou per les pantalles de bloqueig i d'inici de sessió

Les pantalles d'inici de sessió i bloqueig tenen un disseny nou i fresc, i mostren el fons de pantalla predeterminat de la versió actual del Plasma. La pantalla de bloqueig ara incorpora una transició enginyosa d'esvaïment a difuminat per mostrar els controls, permetent que s'usi fàcilment com un estalvi de pantalla.

Pantalla de bloqueig Pantalla d'inici de sessió
Aspecte nou de les pantalles de bloqueig i d'inici de sessió

Efecte Difuminat millorat al menú del Tauler
Efecte Difuminat millorat al menú del Tauler

Compositor gràfic

El compositor KWin ha incorporat efectes molt millorats per al difuminat i la commutació d'escriptori. Ha continuat el treball amb el Wayland, amb el retorn de les regles de finestres, l'ús de contextos EGL d'alta prioritat, i la implementació inicial per vídeos de captura de pantalla i compartició d'escriptori.


Llistes del Discover amb valoracions, icones de temes i opcions d'ordenació
Llistes del Discover amb valoracions, icones de temes i opcions d'ordenació

Discover

El Discover, el nostre instal·lador de programari i complements, té més funcionalitats i aporta millores a l'aspecte i el comportament.

Usant l'entorn de treball de la IU del Kirigami, s'ha millorat l'aparença de les pàgines de llistes i categories, que ara usen barres d'eines en lloc d'imatges bàner grans. Les llistes ara es poden ordenar, i usar l'estri nou Cartes del Kirigami. Les valoracions d'estrelles es mostren a les pàgines de llistes i aplicacions. Les aplicacions usen el tema d'icones locals que coincideix millor amb l'arranjament de l'escriptori. Totes les metadades AppStream ara es mostren a la pàgina de l'aplicació incloent tots els tipus d'URL.

La feina ha continuat als formats empaquetats d'aplicacions. L'Snap ara permet que l'usuari controli els permisos de les aplicacions, i és possible instal·lar Snaps que usin el mode clàssic. I ara s'admet el format de l'URL «snap://». El Flatpak ha incorporat la capacitat de triar el repositori preferit per instal·lar quan n'hi ha més d'un configurat.


Molt més

Altres canvis inclouen:


El GEdit amb el menú de la barra de títol    S'ha redissenyat l'estri Reproductor multimèdia    Connexió d'un monitor extern
El GEdit amb el menú de la barra de títol. S'ha redissenyat l'estri Reproductor multimèdia. Diàleg de connexió de monitor extern.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org