Anuncis de llançamentPlasma 5.10.0

També disponible en:

English | Català | Español | Galician | Nederlands | Português | Svenska | Українська

Plasma 5.10
Plasma 5.10 del KDE

Dimarts, 30 de maig de 2017. Avui KDE ha fet un llançament de noves característiques de l'escriptori Plasma 5.10 amb noves funcionalitats pel conjunt de programes per oferir als usuaris una experiència per complir amb el nostre lema: senzill per omissió, potent quan cal.


Gestor de tasques del plafó

Clic amb el botó del mig per agrupar

El Gestor de tasques, la llista d'aplicacions del plafó, ha incorporat opcions pel clic central del ratolí com agrupar i desagrupar aplicacions.

Altres millores diverses incloses aquí:


La Vista de carpeta és el nou Escriptori predeterminat

Càrrega flexible a la vista de carpeta
Carpeta a l'escriptori per omissió

Després de diversos anys defugint de les icones a l'escriptori, s'ha acceptat l'inevitable i s'ha canviat a la Vista de carpeta com a escriptori predeterminat, aportant diverses icones per omissió i permetent als usuaris que hi situïn qualsevol fitxer o carpeta al que vulguin accedir-hi fàcilment. S'han fet moltes altres millores a la Vista de carpeta, incloent-hi:


Característiques noves per tot arreu

La pantalla de bloqueig ara té controls de música
La pantalla de bloqueig ara té controls de música

 

Cerca del Plasma al centre de programari
La cerca del Plasma al centre de programari ofereix la instal·lació d'aplicacions

 

Menú del dispositiu de volum de l'àudio
Menú del dispositiu de volum de l'àudio

Hi ha moltes altres millores per tot l'escriptori, aquí hi ha diversos exemples:


Una implementació millorada de la pantalla tàctil

Teclat virtual a la pantalla d'entrada i la de bloqueig
Teclat virtual a la pantalla d'entrada i la de bloqueig
S'ha millorat la implementació de la pantalla tàctil en diverses maneres:

Treballant pel futur en el Wayland

S'ha fet molta feina adaptant-se a la nova capa gràfica Wayland, el canvi està arribant però encara no es recomana fins que sigui completament transparent per a l'usuari. També hi haurà funcionalitats millorades com ara que el KWin permet l'escalat de pantalles a nivells diferents si teniu un monitor HiDPI i una pantalla amb un «ppp» normal.

La implementació de la disposició de teclat al Wayland ara té totes les funcionalitats de l'X11:


Pantalla de presentació d'inici del Plymouth

Mòdul KControl del Plymouth
Mòdul KControl del Plymouth

Un mòdul nou de l'arranjament del sistema permet baixar i seleccionar pantalles de benvinguda en temps d'inici.


Empaquetament de paquets

Selecció d'un fitxer com a portal de selecció de fitxers, invocant un portal de «openURI» i un portal de notificació
Integració del Flatpak amb el «xdg-desktop-portal-kde»: selecció d'un fitxer com a portal de selecció de fitxers, invocant un portal de «openURI» i un portal de notificació

S'ha implementat experimentalment l'admissió dels nous formats de paquets empaquetats. El centre de programari Discover ha sumat provisionalment els dorsals pel Flatpak i l'Snappy. El connector nou del «xdg-desktop-portal-kde» ha afegit la integració del KDE de les aplicacions empaquetades del Flatpak.

Implementació dels Open Desktop Ratings del GNOME, substituint els antics concursos de popularitat de l'Ubuntu per moltíssimes revisions i comentaris ja existents.


Registre complet de canvis del Plasma 5.10

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o per a incloure-us un en el programa de membre patrocinador de la KDE e.V.

Quant al KDE

KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org