KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar betaversion för andra utgåvan av Plasma 5

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Galician | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська


Program för KDE plattform 4 får nu teman så att de passar in med Plasma 5

30:e september, 2014. KDE ger idag ut betaversionen för den andra utgåvan av Plasma 5. Plasma 5 gavs ut för tre månader sedan med många funktionsförfiningar och strömlinjeformning av den befintliga kodbasen för KDE:s populära skrivbord för utvecklare att arbeta under många år framöver.

Den här utgåvan är avsedd för att testare ska hitta fel innan vår andra utgåva av Plasma 5.


Några nya funktioner


Miniprogrambytare

Plasma paneler har nya bytesverktyg för att enkelt byta mellan olika grafiska komponenter för samma uppgift. Det går enkelt att välja vilken programmeny, klocka eller aktivitetshanterare som du vill ha.


Aktivitetshanteraren med bara ikoner är tillbaka för de som vill ha en ren panel.


Aktivitetshanterare med bara ikoner

En ny systeminställningsmodul låter dig byta mellan skrivbordsteman.Breeze-tema för Qt 4

Ett nytt Breeze-tema för Qt 4 grafisk komponenter låter program skrivna med KDE plattform 4 passa in på Plasma-5 skrivbordet.


Paketnerladdningar

Några distributioner har skapat eller håller på att skapa paket, som listas på vår Wiki-sida.

Nerladdning av källkod

Det går att installera Plasma 5 direkt från källkod. KDE:s gemenskapswiki har instruktioner om hur det kompileras. Observera att det inte går att installera Plasma 5 ihop med Plasma 4. Man måste avinstallera äldre versioner eller installera med ett särskilt prefix.

Synpunkter

Du kan ge kommentarer och hämta uppdateringar på Facebook, Twitter eller Google+.

Diskutera Plasma 5 på KDE-forumet Plasma 5-tavla.

Det går antingen att ge synpunkter via #Plasma IRC channel, Plasma-devel e-postlista eller rapportera problem via bugzilla. Om du tycker om vad gruppen gör, låt dem gärna få veta det!

Dina kommentarer uppskattas verkligen.

Stöd KDE

Vi skapar attraktiv programvara för din dator, och vi ser mycket gärna att du går med och förbättrar den eller hjälper andra användare. Om du inte har tid att bidra direkt, fundera på att ge ett bidrag.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar