KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt de beta voor de tweede uitgave van Plasma 5 beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Galician | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська


Toepassingen van het KDE Platform 4 hebben nu een thema dat past bij Plasma 5

30 september 2014. Vandaag heeft KDE de beta vrijgegeven van de tweede uitgave van Plasma 5. Plasma 5 is drie maanden geleden vrijgegeven met vele verfijningen van functies en stroomlijnen van de bestaande codebase van het populaire KDE bureaublad voor ontwikkelaars, om in de komende jaren op te werken.

Deze uitgave is voor testers om bugs te vinden vóór onze tweede uitgave van Plasma 5.


Enkele nieuwe kenmerken


Schakelaar van applets

Plasma panelen hebben nieuwe schakelaars om gemakkelijk tussen verschillende widgets te wisselen voor dezelfde taak. U kunt gemakkelijk het gewenste menu van de toepassing, de klok of de taakbeheerder selecteren.


De taakbeheer met alleen pictogrammen is terug voor hen die een schoon paneel willen.


Takenbeheer met alleen pictogrammen

Een nieuwe module Systeeminstellingen laat u schakelen tussen bureaubladthema's.Thema Breeze voor Qt 4

Een nieuw widgetthema voor Qt 4, Breeze, laat toepassingen geschreven met KDE Platform 4 passen bij uw Plasma 5 bureaublad.


Downloads van pakketten

Sommige distributies hebben gemaakt of zijn bezig met het proces van het maken van pakketten, getoond op onze wikipagina.

Broncode downloaden

U kunt Plasma 5 direct installeren vanuit de broncode. De wiki van de gemeenschap van KDE heeft instructies voor compileren. Merk op dat Plasma 5 niet naast Plasma 4 geïnstalleerd kan worden, u moet een oudere versie verwijderen of het installeren met een aparte prefix.

Terugkoppeling

U kunt ons terugkoppeling geven en elementen voor bijwerken krijgen op Facebook of Twitter of Google+.

Discussieer over Plasma 5 op het KDE Forums Plasma 5 bulletinboard.

U kunt directe terugkoppeling bieden aan de ontwikkelaars via het #Plasma IRC channel, de e-maillijst Plasma-devel of problemen rapporteren via bugzilla. Als u leuk vindt wat het team doet, laat het hen dan weten!

Uw terugkoppeling wordt zeer gewaardeerd.

Ondersteunen KDE

Wij produceren prachtige software voor uw computer, we zouden het heel erg fijn vinden als u meedoet met het te verbeteren of medegebruikers te helpen. Als u geen tijd kunt vinden om direct bij te dragen overweeg dan om een donatie te sturen.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en macOS.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen