KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

El KDE distribueix la beta de la segona versió del Plasma 5

També disponible en:

English | Català | Español | Galician | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська


Les apps de la plataforma 4 del KDE ara s'han adaptat per ajustar-se amb el Plasma 5

30 de setembre de 2014. Avui, el KDE publica la beta de la segona versió del Plasma 5. El Plasma 5 es va llançar fa tres mesos amb molts refinaments de característiques i una racionalització del codi base existent del popular escriptori KDE, sobre el que treballaran els desenvolupadors durant els anys vinents.

Aquesta versió és per als provadors per cercar errors abans del segon llançament del Plasma 5.


Algunes característiques noves


Commutador de miniaplicacions

Els plafons del Plasma tenen commutadors nous per canviar fàcilment entre diferents estris per a la mateixa tasca. Podeu seleccionar quin menú d'aplicacions, rellotge o tasca voleu utilitzar de manera senzilla.


El gestor de tasques amb només icones torna per aquells que volen un plafó net.


Gestor de tasques només amb icones

Un mòdul nou de l'arranjament del sistema us permet commutar entre els temes d'escriptori.Tema Brisa per les Qt 4

Un tema nou dels estris Brisa per a les Qt 4 permet que les aplicacions escrites amb la Plataforma 4 del KDE s'ajustin a l'escriptori Plasma.


Baixada de paquets

Diverses distribucions han creat, o estan creant els paquets. Estan llistats a la nostra pàgina del wiki.

Baixada del codi font

Podeu instal·lar el Plasma 5 directament des del codi font. El wiki de la comunitat KDE té les instruccions per compilar-ho. Tingueu en compte que el Plasma 5 no s'instal·la amb el Plasma 4, cal desinstal·lar les versions antigues o instal·lar-ho amb un prefix separat.

Comentaris

Podeu fer-nos comentaris i aconseguir actualitzacions a Facebook o Twitter o Google+.

Debateu el Plasma 5 al tauler Plasma 5 dels fòrums del KDE.

Podeu proporcionar comentaris directament als desenvolupadors via el canal #Plasma d'IRC, la llista de correu Plasma-devel o informar dels problemes via el bugzilla. Si us agrada què està fent l'equip, doneu-ho a conèixer!

Els vostres comentaris seran molt valorats.

Patrocini del KDE

Produïm un programari meravellós per al vostre ordinador. Si us plau, ens agradaria que us uniu a nosaltres per a millorar el programari o per a ajudar als altres usuaris. Si no podeu trobar el temps per a col·laborar-hi directament, considereu l'enviament d'una donació.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org

Enllaços de navegació global