KDE • Community • Announcements
LAHJOITA (Miksi?)
paypal

KDE toimittaa Plasma 5:n toisen korjausjulkaisun

Tiedote muilla kielillä:

English | Català | Español | Suomi | Galician | Hungarian | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

Plasma 5

17. syyskuuta 2014. Tänään KDE julkaisee Plasma 5:n toisen korjausjulkaisun. Plasma 5 julkaistiin kaksi kuukautta sitten. Siinä oli hiotummat ominaisuudet ja se virtaviivaisti KDE:n suositun työpöydän koodikantaa niin, että sitä on helpompi kehittää vuosia eteenpäin.

Tässä julkaisussa, versiossa plasma-5.0.2, on kuukauden verran uusia käännöksiä ja korjauksia KDE:n tekijöiltä. Korjaukset ovat yleensä pieniä, mutta tärkeitä. Esimerkkejä ovat sellaisen tekstin korjaaminen, jota ei voinut kääntää; oikeiden kuvakkeiden käyttäminen ja KDELibs 4 -ohjelmien kanssa päällekkäisten tiedostojen korjaaminen. Mukana on myös kuukauden verran uurastusta käännösten parissa, jotta muiden kielten tuki on entistä kattavampaa.

Live-kuvat

Helpoin tapa kokeilla Plasma 5:tä on käynnistää tietokone USB-muistille tallennetulta live-kuvalta. Kuvia on saatavilla Kubuntun Plasma 5 -kehitysversioista.

Pakettien lataaminen

Jotkin jakelut ovat luoneet tai ovat luomassa paketteja. Paketit on listattu wikisivulla.

Lähdekoodin lataaminen

Plasma 5:n voi asentaa suoraan lähdekoodista. KDE:n Community Wikissä on ohjeet siihen. Huomaa, että Plasma 5 ei voi olla asennettuna rinnakkain Plasma 4:n kanssa. Plasma 5 pitää joko asentaa eri polkuun tai vanhemmat versiot pitää poistaa.

Palaute

Palautetta voi antaa englanniksi joko IRC-kanavalla #Plasma, Plasma-devel-postituslistalla tai ilmoittamalla vioista Bugzillaan. Plasma 5:stä voi myös keskustella englanniksi KDE:n keskustelualueilla. Palautettasi arvostetaan. Jos pidät siitä, mitä kehitysryhmä tekee, kerro toki heille!

KDE:n tukeminen

KDE on vapaan ohjelmiston yhteisö, joka on olemassa ja kasvaa vain, koska monet vapaaehtoiset lahjoittavat sille aikaansa ja vaivaansa. KDE etsii aina uusia vapaaehtoisia osallistumaan ohjelmointiin, virheiden korjaamiseen tai niistä ilmoittamiseen, ohjeistuksen kirjoittamiseen, kääntämiseen, promootioon, rahalliseen tukemiseen tai muuhun. Kaikenlaista osallistumista arvostetaan, ja se otetaan innokkaasti vastaan. Lue lisää KDE:n tukemissivulta tai liity KDE e.V.:n kannatusjäseneksi Liity peliin -aloitteen kautta.

Tietoja KDE:sta

KDE on kansainvälinen teknologiaryhmä, joka luo vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia työpöydille ja kannettaville tietokoneille. KDE:n tuotteisiin kuuluu muun muassa nykyaikainen työpöytäjärjestelmä Linux- ja UNIX-alustoille, kattavat toimiston tuottavuus- ja työryhmäohjelmistopaketit sekä satoja ohjelmia useista luokista, joihin kuuluvat Internet- ja web-sovellukset, multimedia, viihde, kasvatus, grafiikka ja sovelluskehitys. KDE-ohjelmia on käännetty yli 60 kielelle, ja niissä on huomioitu helppokäyttöisyys sekä nykyaikainen esteettömyys. KDE:n monipuoliset sovellukset toimivat natiivisti Linuxissa, BSD:issä, Solariksella, Windowsissa ja Mac OS X:llä.


Tavaramerkki-ilmoitukset. KDE® ja K Desktop Environment® -logo ovat KDE e.V.:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Linux on Linus Torvaldsin rekisteröimä tavaramerkki. UNIX on The Open Groupin rekisteröimä tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä tiedotteessa mainitut tavaramerkit ja tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille.


Lehdistön yhteystiedot

For more information send us an email:
press@kde.org

Yleiset navigaatiolinkit