KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar första felrättningsutgåvan av Plasma 5

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Suomi | Galician | Hungarian | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

Plasma 5

12:e augusti, 2014. KDE ger idag ut den första felrättningsuppdateringen av Plasma 5. Plasma 5 gavs ut för en månad sedan med många funktionsförfiningar och strömlinjeformning av den befintliga kodbasen för KDE:s populära skrivbord för utvecklare att arbeta under många år framöver.

Denna utgåva, med version 5.0.1, lägger till en månads arbete med nya översättningar och rättningar av KDE:s bidragsgivare. Felrättningarna är oftast små men viktiga såsom att rätta text som inte kunde översättas, använda rätt ikoner och fixa filer som överlappar med KDELibs 4-programvaran.

Färdiga implementeringar

Det enklaste sättet att prova den är med en färdig implementering som startas från en USB-disk. Sådana är tillgängliga för utvecklingsversioner av Kubuntu Plasma 5.

Paketnerladdningar

Några distributioner har skapat eller håller på att skapa paket, som listas på vår Wiki-sida.

Nerladdning av källkod

Det går att installera Plasma 5 direkt från källkod. KDE:s gemenskapswiki har instruktioner om hur det kompileras. Observera att det inte går att installera Plasma 5 ihop med Plasma 4. Man måste avinstallera äldre versioner eller installera med ett särskilt prefix.

Synpunkter

Det går antingen att ge synpunkter via #Plasma IRC channel, Plasma-devel e-postlista eller rapportera problem via bugzilla. Plasma 5 diskuteras också på KDE:s forum. Dina kommentarer uppskattas mycket. Om du tycker om vad gruppen gör, låt dem gärna få veta det!

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt nya initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar