Aankondigingen van uitgaveApplications 19.04

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Galician | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Українська

18 april 2019.
De KDE-gemeenschap is blij de uitgave van KDE Applications 19.04 aan te kondigen.

Onze gemeenschap werkt continue aan het verbeteren van de software in onze KDE Application serie. Samen met nieuwe functies verbeteren we het ontwerp, bruikbaarheid en stabiliteit van al onze hulpmiddelen, spellen en hulpmiddelen voor creativiteit. Ons doel is om uw leven gemakkelijker te maken door KDE software met meer plezier te gebruiken. We hopen dat u van alle nieuwe verbeteringen en reparaties van bugs, die u in 19.04 vindt, veel plezier heeft!

Wat is er nieuw in KDE Applicaties 19.04

Meer dan 150 bugs zijn opgelost. Deze reparaties implementeren opnieuw uitgeschakelde functies, normaliseren sneltoetsen en lossen crashes op, waarmee KDE Applications vriendelijker wordt en u productiever wordt.

Als u meer wilt lezen over de wijzigingen in deze uitgave, ga dan naar de volledige log met wijzigingen, wat een excellente manier zijn kan om iets te weten te komen over de interne werking van KDE en toepassingen en functies te ontdekken waarover u nooit eerder weet had.

Bestandsbeheer

Dolphin is de bestandsbeheerder van KDE. Het maakt ook verbinding met netwerkservices, zoals SSH, FTP en Samba servers, en komt met geavanceerde hulpmiddelen om uw gegevens te vinden en te organiseren.

Nieuwe mogelijkheden:

Reparaties omvatten:

De AudioCD-KIO biedt andere KDE-toepassingen om audio van cd's te lezen en automatisch te converteren naar andere formaten.

Video bewerken

Dit is een mijlpaalversie voor de videobewerker van KDE. De kerncode van Kdenlive is intensief herscheven omdat meer dan 60% van de interne code is gewijzigd, waarmee de gehele architectuur is verbeterd.

Verbeteringen bevatten:

Kantoor

Okular is de documentviewer van KDE met vele mogelijkheden. Ideaal voor het lezen en annoteren van PDF's, het kan ook open ODF-bestanden openen (zoals gebruikt door LibreOffice en OpenOffice), ebooks gepubliceerd als ePub-bestanden, de meest algemene stripboekbestanden, PostScript-bestanden en nog veel meer

Verbeteringen bevatten:

KMail is e-mailclient van KDE die KDE's privacy beschermt. Onderdeel van de Kontact groupwaresuite, KMail ondersteunt alle e-mailsystemen en biedt u om uw berichten in een gedeelde virtueel postvak in te organiseren of in gescheiden accounts (uw keuze). Het ondersteunt allerlei soorten van versleuteling van berichten en ondertekening en laat u gegevens delen zoals contactpersonen, vergaderdata en reisinformatie met andere Kontact-toepassingen.

Verbeteringen bevatten:

KOrganizer is de agendacomponent van Kontact, waarmee al uw afspraken beheerd worden.

Kitinerary is brandnieuwe reisassistent die zal helpen om u naar uw locatie te brengen en u op uw weg van raad te voorzien.

Ontwikkeling

Kate is tekstbewerker van KDE met volledige functies, ideaal voor programmeren dankzij functies zoals tabs, modus gesplitste weergave, syntaxisaccentuering, een ingebouwd paneel, woordaanvulling, zoeken met reguliere expressies en substitutie, en nog veel meer via de flexibele plug-in infrastructuur.

Verbeteringen bevatten:

Konsole is de terminalemulator van KDE. Het ondersteunt tabbladen, doorzichtige achtergronden, modus gesplitste weergave, aan te passen kleurschema's en sneltoetsen, bladwijzers voor mappen en SSH en vele andere functies.

Verbeteringen bevatten:

Lokalize is een computer-ondersteunt vertaalsysteem dat zich focust op productiviteit en verzekering van kwaliteit. De doelstelling is gericht op vertaling van software, maar integreert ook externe hulpmiddelen voor conversie voor vertalingen van kantoordocumenten.

Verbeteringen bevatten:

Hulpmiddelen

Gwenview is een geavanceerde afbeeldingsviewer en organisator met intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen voor bewerking.

Verbeteringen bevatten:

Spectacle is de toepassing schermafdruk van Plasma. U kunt volledige bureaubladen die meerdere schermen omvatten, individuele schermen, vensters, secties van vensters of aangepaste regio's met de rechthoekige selectiefunctie pakken.

Verbeteringen bevatten:

Spellen en onderwijs

Onze serie toepassingen omvat een groot aantal spellen en onderwijskundige toepassingen.

KmPlot is een plotter van wiskundige functies. Het heeft een krachtige ingebouwde ontleder. De grafieken kunnen gekleurd worden en de weergave is te schalen, waarmee u op het benodigde niveau kan zoomen. Gebruikers kunnen tegelijk verschillende functies plotten en ze combineren om nieuwe functies te bouwen.

Kolf is een miniatuur golfspel.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org