Anuncis de llançamentAplicacions 19.04

També disponible en:

English | Català | Español | Galician | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Українська

18 d'abril de 2019.
La comunitat KDE es complau en anunciar la publicació de les Aplicacions 19.04 del KDE.

La nostra comunitat treballa contínuament per millorar el programari inclòs a les sèries de les Aplicacions del KDE. Conjuntament amb les noves funcionalitats, millorem el disseny, la usabilitat i l'estabilitat de totes les utilitats, jocs, i eines de creativitat. El nostre objectiu és fer més fàcil la vida fent que el programari KDE sigui agradable d'utilitzar. Esperem que us agradin les millores noves i les esmenes d'errors que trobareu a 19.04!

Novetats a les Aplicacions 19.04 del KDE

S'han resolt més de 150 errors. Aquestes esmenes tornen a implementar funcionalitats inactivades, normalitzen dreceres i solucionen fallades, fent que les Aplicacions del KDE siguin més fàcils d'emprar i permetent-vos que sigueu més productiu.

Si us agradaria llegir més quant als canvis d'aquest llançament, dirigiu-vos al registre complet de canvis, el qual és una manera excel·lent d'aprendre pel que fa a les tasques internes del KDE i descobrir aplicacions i funcionalitats que mai hauríeu sospitat.

Gestió de fitxers

El Dolphin és el gestor de fitxers del KDE. També connecta a serveis de xarxa, com els servidors SSH, FTP i Samba, i ve amb eines avançades per cercar i organitzar les dades.

Característiques noves:

Les esmenes d'errors inclouen:

L'AudioCD-KIO permet que altres aplicacions del KDE llegeixin l'àudio dels CD i el converteixin automàticament en altres formats.

Edició de vídeo

Aquesta és una versió de l'editor de vídeo del KDE que farà història. El codi principal del Kdenlive s'ha reescrit i els seus interiors han canviat en més d'un 60%, millorant globalment la seva arquitectura.

Les millores inclouen:

Oficina

L'Okular és el visor de documents multipropòsit del KDE. Ideal per a llegir i anotar PDF, també pot obrir fitxers ODF (com els usats pel LibreOffice i OpenOffice), llibres electrònics publicats com a fitxers «ePub», fitxers més habituals de llibre de còmic, fitxers PostScript, i molts més.

Les millores inclouen:

El KMail és el client de correu electrònic del KDE que protegeix la privadesa. Part del paquet de treball en grup Kontact, el KMail admet tots els sistemes de correu electrònic i permet organitzar els missatges en bústies virtuals compatides o en comptes separats (a elecció). Admet totes les classes d'encriptatge i signatura de missatges, i permet compartir dades com els contactes, dates de reunions, i informació de viatges amb altres aplicacions del Kontact.

Les millores inclouen:

El KOrganizer és el component de calendari del Kontact, que gestiona tots els vostres esdeveniments.

El Kitinerary és la marca del nou assistent de viatge del Kontact que ajudarà a obtenir la ubicació i us aconsellarà en el camí.

Desenvolupament

El Kate és l'editor de text ple de funcionalitats del KDE, ideal per programar gràcies a les funcionalitats com les pestanyes, mode de vista dividida, ressaltat de sintaxi, un plafó de terminal integrat, compleció de paraules, cerca i substitució amb expressions regulars, i moltes més a través d'una infraestructura flexible de connectors.

Les millores inclouen:

El Konsole és l'emulador de terminal del KDE. Permet pestanyes, fons translúcids, mode de vista dividida, esquemes de color personalitzables i dreceres de teclat, punts de directoris i SSH, i moltes altres funcionalitats.

Les millores inclouen:

El Lokalize és un sistema de traduccions assistit per ordinador que està enfocat en la productivitat i el control de la qualitat. Està destinat a la traducció de programari, però també integra eines de conversió externes per traduir documents d'oficina.

Les millores inclouen:

Utilitats

El Gwenview és un visor i organitzador avançat d'imatges amb eines d'edició intuïtives i d'ús senzill.

Les millores inclouen:

L'Spectacle és l'aplicació de captura de pantalla del Plasma. Podeu capturar els escriptoris complets estesos per diverses pantalles, pantalles individuals, finestres, seccions de finestres, o regions personalitzades usant la funcionalitat de selecció de rectangle.

Les millores inclouen:

Jocs i programari educatiu

Les sèries d'aplicacions inclouen nombrosos jocs i aplicacions educatives.

El KmPlot és un traçador de funcions matemàtiques. Disposa d'un analitzador integrat potent. Els gràfics es poden acolorir i la vista és escalable, permetent fer zoom al nivell que calgui. Es poden representar diferents funcions simultàniament i combinar-les per a crear-ne de noves.

El Kolf és un joc de golf en miniatura.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org