UtgivningsmeddelandenProgram 18.12

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Italiano | Nederlands | Português | Русский | Svenska | Українська

13:e december, 2018.
KDE-program 18.12 är nu utgivna.

Vi arbetar kontinuerligt på att förbättra programvaran som ingår i vår KDE-programserie, och vi hoppas att du finner alla nya förbättringar och felrättningar användbara.

Vad är nytt i KDE-program 18.12

Mer än 140 fel har rättats i program, inklusive Kontact-sviten, Ark, Cantor, Dolphin, Gwenview, Kate, KmPlot, Konsole, Lokalize, Okular, Spectacle, Umbrello med flera.

Om du vill läsa mer om ändringarna i utgåvan, gå över till den fullständiga ändringsloggen. Även om den kan vara lite avskräckande på grund av sin omfattning, kan ändringsloggen bli ett utmärkt sätt att lära sig något om KDE:s interna funktioner och upptäcka program och funktionalitet som du inte ens visste fanns.

Filhantering

Dolphin, KDE:s kraftfulla filhanterare: Kfind, KDE:s traditionella filsökningsverktyg, har nu en sökmetod för metadata baserad på KFileMetaData.

Kontor

Kmail, KDE:s kraftfulla e-postprogram:
Okular, KDE:s mångsidiga dokumentvisare:

Utveckling

Kate, KDE:s avancerade texteditor:
Terminal, KDE:s terminalemulator: Lokalize, KDE:s översättningsverktyg:

Verktyg

Gwenview, KDE:s bildvisare:
Spectacle, KDE:s skärmbildsverktyg: Ark, KDE:s arkivhanterare:

Matematik

Kcalc, KDE:s enkla miniräknare, har nu en inställning för att upprepa den senaste beräkningen flera gånger.

Cantor, KDE:s matematiska gränssnitt: Kmplot, KDE:s funktionsritverktyg, rättade många problem:

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och Mac OS X.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org