KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar KDE-program 18.08.2

Också tillgänglig på: English | Català | Español | Eesti | Galician | Italiano | 한국어 | Nederlands | Português | Svenska | Українська

11:e oktober, 2018. Idag ger KDE ut den andra stabilitetsuppdateringen av KDE-program 18.08. Utgåvan innehåller bara felrättningar och översättningsuppdateringar, och är därmed en säker och behaglig uppdatering för alla.

Fler än ett dussin registrerade felrättningar omfattar förbättringar av bland annat Kontact, Dolphin, Gwenview, KCalc och Umbrello.

Förbättringar omfattar:

  • Att dra en fil i Dolphin kan inte längre orsaka att namnbyte på plats påbörjas av misstag
  • Kcalc tillåter åter båda tangenterna 'punkt' och 'kommatecken' när decimaler skrivs in
  • En visuell glitch i kortleken Paris för KDE:s kortspel har rättats

Den fullständiga listan över ändringar finns här.

Sprid budskapet

Icke-tekniska bidragsgivare är en viktig del av KDE:s framgång. Medan programvaruföretag med egenutvecklad programvara har enorma reklambudgetar för nya utgåvor, förlitar sig KDE på människor som pratar med andra människor. Även för de som inte är programvaruutvecklare, finns det många sätt att stödja utgivningen av KDE-program 18.08.2. Rapportera fel. Uppmuntra andra att gå med i KDE:s gemenskap, eller stöd den ideella organisationen bakom KDE:s gemenskap.

Installera KDE-program 18.08.2 binärpaket

Paket. Vissa Linux- och UNIX-operativsystemleverantörer har vänligen tillhandahållit binärpaket av KDE-program 18.08.2 för vissa versioner av sina distributioner, och i andra fall har volontärer i gemenskapen gjort det. Ytterligare binärpaket, samt uppdateringar av paketen som nu är tillgängliga, kan bli tillgängliga under kommande veckor.

Paketplatser. Besök Gemenskapens Wiki för en aktuell lista med tillgängliga binärpaket som har kommit till KDE-projektets kännedom.

Kompilera KDE-program 18.08.2

Fullständig källkod för KDE-program 18.08.2 kan laddas ner fritt. Instruktioner om hur man kompilerar och installerar är tillgängliga på informationssidan om KDE-program 18.08.2.

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt nya initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar