KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar KDE-program 17.08.0

Också tillgänglig på:

English | Català | Eesti | Galician | 한국어 | Nederlands | Português | Svenska | Українська

17:e augusti, 2017. KDE Program 17.08 är här. På det hela taget, har vi arbetat för att göra både programmen och de underliggande biblioteken stabilare och enklare att använda. Genom att undanröja rynkor och lyssna på återkoppling, har vi gjort KDE:s programsvit mindre benägen att råka ut för tekniska fel och mycket vänligare. Njut av de nya programmen!

Mer konvertering till KDE Ramverk 5

Vi är nöjda med att följande program som var baserade på kdelibs4 nu är baserade på KDE Ramverk 5: kmag, kmousetool, kgoldrunner, kigo, konquest, kreversi, ksnakeduel, kspaceduel, ksudoku, kubrick, lskat och umbrello. Tack till de hårt arbetande utvecklarna som bidrog med sin tid och sitt arbete för att få det att hända.

Vad är nytt i KDE-program 17.08

Dolphin

Utvecklarna av Dolphin rapporterar att Dolphin nu visar 'Borttagningstid' i papperskorgen, och visar 'Skapad tid' om operativsystemet stöder det, såsom för BSD.

KIO-Extras

Kio-Extras tillhandahåller nu bättre stöd för delade Samba-resurser.

Kalgebra

Utvecklarna av Kalgebra har arbetat med att förbättra sitt Kirigami-gränssnitt på skrivbordet, och implementerat kodkomplettering.

Kontact

  • Utvecklare har åter aktiverat stöd för Akonadi-överföring i KMailtransport, skapat stöd för insticksprogram, och återskapat stöd för sendmail brevöverföring.
  • I SieveEditor har många fel för automatiskt skapade skript rättats och stängts. Tillsammans med allmän felrättning har en radeditor med stöd för reguljära uttryck lagts till.
  • I KMail har möjligheten att använda en extern editor återskapats som ett insticksprogram.
  • Akonadi importguiden har nu 'konvertera allt konvertering' som ett insticksprogram, så att utvecklare enkelt kan skapa nya konverterare.
  • Program beror nu på Qt 5.7. Utvecklare har rättat ett stort antal kompileringsfel på Windows. Hela kdepim går inte att kompilera på Windows än, men utvecklarna har gjort stora framsteg. Till att börja med skapade utvecklarna ett craft-recipe för det. Många felrättningar har gjorts för att modernisera koden (C++ 11). Wayland-stöd på Qt 5.9. Kdepim-runtime har lagt till en resurs för Facebook.

Kdenlive

I Kdenlive har gruppen rättat den felaktiga "Fryseffekten". I senare versioner var det omöjligt att ändra den frysta bildrutan i fryseffekten. Nu tillåts en snabbtangent för att extrahera bildruta. Användaren kan nu spara skärmbilder från tidslinjen med en snabbtangent, och ett namn baserat på bildnummer föreslås: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=381325. Rättning så att nerladdade övergångsluminanser nu inte visas i gränssnittet: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=382451. Rättning av problem med ljudklick (kräver för närvarande att beroende MLT byggs från git till en ny MLT utgåva görs): https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=371849.

Krfb

Utvecklarna har slutfört konvertering av X11-insticksprogrammet till Qt5, och krfb fungerar återigen med användning av ett X11-gränssnitt som är mycket snabbare än Qt-insticksprogrammet. Det finns en ny inställningssida som låter användaren ändra föredraget insticksprogram för rambuffert.

Konsole

Konsole tillåter nu obegränsad historik att utökas förbi 2 GiB-gränsen (32 bitar). Nu låter Konsole användare mata in vilken plats som helst för att lagra historikfiler. Dessutom har en regression rättats, så att Konsole återigen tillåter att Konsole-delprogrammet anropar dialogrutan Hantera profil.

KAppTemplate

Det finns nu ett nytt alternativ i Kapptemplate för att installera nya mallar från filsystemet. Fler mallar har tagits bort från Kapptemplate och istället integrerats i motsvarande produkter: insticksprogrammallen ktexteditor och mallen kapartsapp (nu konverterad till Qt5/KF5) ingår i KDE Ramverken KTextEditor och KParts sedan 5.37.0. Ändringarna bör förenkla att skapa mallar i KDE Program.

Felutplåning

Mer än 80 fel har rättats i program, inklusive Kontact-sviten, Ark, Dolphin, K3b, Kdenlive, KGpg, Konsole med flera.

Fullständig ändringslogg

Om du vill läsa mer om ändringarna i utgåvan, gå över till den fullständiga ändringsloggen. Även om den kan vara lite avskräckande på grund av sin omfattning, kan ändringsloggen bli ett utmärkt sätt att lära sig något om KDE:s interna funktioner och upptäcka program och funktionalitet som du inte ens visste fanns.

Sprid budskapet

Icke-tekniska bidragsgivare är en viktig del av KDE:s framgång. Medan programvaruföretag med egenutvecklad programvara har enorma reklambudgetar för nya utgåvor, förlitar sig KDE på människor som pratar med andra människor.

Det finns många sätt att stödja utgivningen av KDE-program 17.08: Man kan rapportera fel, uppmuntra andra att gå med i KDE:s gemenskap, eller stödja den ideella organisationen bakom KDE:s gemenskap.

Hjälp oss sprida budskapet på den sociala webben. Skicka in historier till nyhetsplatser såsom Reddit, Facebook och Twitter. Ladda upp skärmbilder av den nya versionen till tjänster som Snapchat, Instagram och Google+, och ladda upp dem till YouTube, Blip.tv och Vimeo, eller strömma dem direkt via Twitch.

Kom ihåg att märka inlägg och uppladdat material med KDE namnet, eftersom det gör dem lättare att hitta och ger KDE:s marknadsföringsgrupp en möjlighet att analysera täckningen för utgåva 17.08 av KDE:s program.

Installera KDE-program 17.08 binärpaket

Paket. Vissa Linux- och UNIX-operativsystemleverantörer har vänligen tillhandahållit binärpaket av KDE-program 17.08 för vissa versioner av sina distributioner, och i andra fall har volontärer i gemenskapen gjort det. Ytterligare binärpaket, samt uppdateringar av paketen som nu är tillgängliga, kan bli tillgängliga under kommande veckor.

Paketplatser. Besök Gemenskapens Wiki för en aktuell lista med tillgängliga binärpaket som har kommit till KDE-projektets kännedom.

Kompilera KDE-program 17.08

Fullständig källkod för KDE-program 17.08 kan laddas ner fritt. Instruktioner om hur man kompilerar och installerar är tillgängliga på informationssidan om KDE-program 17.08.0.

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt nya initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar