KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar KDE-program 17.04.0

Också tillgänglig på:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Nederlands | Português | Svenska | Українська

20:e april, 2017. KDE Program 17.04 är här. På det hela taget, har vi arbetat för att göra både programmen och de underliggande biblioteken stabilare och enklare att använda. Genom att undanröja rynkor och lyssna på återkoppling, har vi gjort KDE:s programsvit mindre benägen att råka ut för tekniska fel och mycket vänligare.

Njut av de nya programmen!

Kalgebra

Utvecklarna av Kalgebra följer sin egen särskilda väg mot konvergens, genom att ha konverterat mobilversionen av det omfattande utbildningsprogrammet till Kirigami 2.0: det ramverk som är att föredra för att integrera KDE-program på skrivbordet och på mobila plattformar.

Dessutom har skrivbordsversionen konverterat det tredimensionella gränssnittet till GLES, programvaran som låter programmet återge tredimensionella funktioner på både skrivbordet och mobila enheter. Det gör koden enklare och lättare att underhålla.

Kdenlive

KDE:s videoeditor blir stabilare och får fullständigare funktionalitet med varje ny utgåva. Denna gången har utvecklarna konstruerat om dialogrutan för profilval för att göra det enklare att ställa in skärmstorlek, bildhastighet och andra filmparametrar.

Nu kan man också spela upp videon direkt från underrättelsen om att återgivningen är klar. Några krascher som uppstod när klipp flyttades omkring på tidslinjen har rättats, och dvd-guiden har förbättrats.

Dolphin

Vår favorit bland filutforskarna och portal till allting (utom möjligen dödsriket) har fått ett flertal förbättringar av stil och användarvänlighet för att göra den ännu kraftfullare.

De sammanhangsberoende menyerna i panelen Platser (normalt till vänster om huvudområdet) har snyggats till, och det är nu möjligt att interagera med de grafiska metadatakomponenterna i verktygstipsen. Förresten fungerar nu verktygstipsen också med Wayland.

Ark

Det populära grafiska programmet för att skapa, avkoda och hantera komprimerade arkiv med filer och kataloger levereras nu med en sökfunktion för att hjälpa till att hitta filer i tätpackade arkiv.

Det gör det också möjligt att aktivera eller inaktivera insticksprogram direkt i dialogrutan Anpassa. När det gäller insticksprogram, så förbättrar det nya insticksprogrammet Libzip stödet för Zip-arkiv.

Minuet

Om du undervisar i eller studerar att spela musik, måste du ta en titt på Minuet. Den nya versionen erbjuder mer skalövningar och gehörsövningar för Bebop skalor, harmoniska dur- och mollskalor, pentatoniska och symmetriska skalor.

Det går också att skapa eller utföra prov med det nya provläget för att svara på övningar. Man kan hålla reda på sina framsteg genom att utföra en följd med tio övningar, och få statistik över träffsäkerheten när man är klar.

Med mera

Okular, KDE:s dokumentvisare, har fått minst ett halvdussin ändringar för att lägga till funktionalitet och skruva upp användbarheten på pekskärmar. Akonadi och flera andra program som utgör Kontact (KDE:s e-post-, kalender- och grupprogramsvit) har reviderats, avlusats och optimerats för att hjälpa dig att bli mer produktiv.

Kajongg, KCachegrind med flera (Versionsfakta) har nu konverterats till KDE Ramverk 5. Vi ser fram emot dina kommentarer och din insikt i de nyaste funktionerna som introduceras i den här utgåvan.

K3b har sällat sig till utgivningen av KDE:s program.

Felutplåning

Mer än 95 fel har rättats i program, inklusive Kopete, KWalletManager, Marble, Spectacle med flera.

Fullständig ändringslogg

Om du vill läsa mer om ändringarna i utgåvan, gå över till den fullständiga ändringsloggen. Även om den kan vara lite avskräckande på grund av sin omfattning, kan ändringsloggen bli ett utmärkt sätt att lära sig något om KDE:s interna funktioner och upptäcka program och funktionalitet som du inte ens visste fanns.

Sprid budskapet

Icke-tekniska bidragsgivare är en viktig del av KDE:s framgång. Medan programvaruföretag med egenutvecklad programvara har enorma reklambudgetar för nya utgåvor, förlitar sig KDE på människor som pratar med andra människor.

Det finns många sätt att stödja utgivningen av KDE-program 17.04: Man kan rapportera fel, uppmuntra andra att gå med i KDE:s gemenskap, eller stödja den ideella organisationen bakom KDE:s gemenskap.

Hjälp oss sprida budskapet på den sociala webben. Skicka in historier till nyhetsplatser såsom Reddit, Facebook och Twitter. Ladda upp skärmbilder av den nya versionen till tjänster som Snapchat, Instagram och Google+, och ladda upp dem till YouTube, Blip.tv och Vimeo, eller strömma dem direkt via Twitch.

Kom ihåg att märka inlägg och uppladdat material med KDE namnet, eftersom det gör dem lättare att hitta och ger KDE:s marknadsföringsgrupp en möjlighet att analysera täckningen för utgåva 17.04 av KDE:s program.

Installera KDE-program 17.04 binärpaket

Paket. Vissa Linux- och UNIX-operativsystemleverantörer har vänligen tillhandahållit binärpaket av KDE-program 17.04 för vissa versioner av sina distributioner, och i andra fall har volontärer i gemenskapen gjort det. Ytterligare binärpaket, samt uppdateringar av paketen som nu är tillgängliga, kan bli tillgängliga under kommande veckor.

Paketplatser. Besök Gemenskapens Wiki för en aktuell lista med tillgängliga binärpaket som har kommit till KDE-projektets kännedom.

Kompilera KDE-program 17.04

Fullständig källkod för KDE-program 17.04 kan laddas ner fritt. Instruktioner om hur man kompilerar och installerar är tillgängliga på informationssidan om KDE-program 17.04.0.

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt nya initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar