KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt KDE Applicaties 17.04.0 beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Nederlands | Português | Svenska | Українська

20 april 2017. KDE Applications 17.04 is hier. Over het geheel hebben we er voor gezorgd dat zowel de toepassingen als de onderliggende bibliotheken stabieler zijn en gemakkelijker te gebruiken. Door plooien glad te strijken en te luisteren naar uw terugkoppeling, hebben we de suite KDE Applications minder gevoelig voor uitglijders gemaakt en veel vriendelijker.

Heb plezier met uw nieuwe toepassingen!

KAlgebra

De ontwikkelaars van KAlgebra zijn op hun eigen specifieke weg naar convergentie, na het overbrengen van de mobiele versie van het beknopte educatieve programma naar Kirigami 2.0 -- het framework met voorkeur voor integreren van KDE toepassingen op bureaublad en het mobiele platforms.

Verder heeft de versie voor het bureaublad ook de 3D back-end gemigreerd naar GLES, de software die het programma toestaat om 3D-functies te renderen zowel op het bureaublad als op mobiele apparaten. Dit maakt de code eenvoudiger en gemakkelijker te onderhouden.

Kdenlive

De videobewerker van KDE wordt stabieler en krijgt meer functies met elke nieuwe versie. Dit keer hebben de ontwikkelaars de dialoog voor de selectie van het profiel opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken de schermgrootte, framesnelheid en andere parameters van uw film in te stellen.

U kunt nu ook uw video direct afspelen vanaf de melding dat rendering gereed is. Enige crashes die gebeurden bij verplaatsen van clips op de tijdlijn zijn gecorrigeerd en de DVD assistent is verbeterd.

Dolphin

Onze bestandsbeheerder met voorkeur en portaal naar alles (behalve misschien de onderwereld) heeft verschillende wijzigingen ondergaan en verbeteringen voor gebruik om het nog krachtiger te maken.

De contextmenu's in het paneel Plaatsen (standaard aan de linkerkant van het hoofdweergavegebeid) zijn opgeschoond en het is nu mogelijk om samen te werken met de metagegevenswidgets in de tekstballonnen. De tekstballonnen, tussen haakjes, werken nu ook op Wayland.

Ark

De populaire grafische toepassing voor maken, uitpakken en beheren van gecomprimeerde archieven voor bestanden en mappen komt nu met een functie Zoeken om u te helpen bestanden te vinden in grote archieven.

Het stelt u ook in staat om plug-ins direct in en uit te schakelen vanuit de dialoog Configureren. Praten over plug-ins, de nieuwe Libzip plug-in verbetert ondersteuning voor Zip archiveren.

Minuet

Als u spelen van muziek onderwijst of leert, dan zou u Minuet eens moeten bekijken. De nieuwe versie biedt meer oefeningen voor toonladders en oortraining voor bebop, harmonisch mineur/majeur, pentatonisch en symmetrische toonladders.

U kunt ook testen maken en ondergaan met de new Testmodus voor het doen van oefeningen. U kunt uw voortgang minitoren door een reeks van 10 oefeningen en u krijgt statistieken van uw resultaten bij beëindigen.

En meer!

Okular, de viewer van documenten van KDE, heeft minstens een half dozijn wijzigingen ondergaan die functies toevoegen en zijn bruikbaarheid opschroeven op aanraakschermen. Akonadi en verschillende andere toepassingen die onderdeel zijn van Kontact (de suite voor e-mail/agenda/groupware van KDE) is herzien, gerepareerd en geoptimaliseerd om u meer productief te maken.

Kajongg, KCachegrind en meer (Uitgavenotities) zijn nu overgezet naar KDE Frameworks 5. We zien uit naar uw terugkoppeling en inzicht in de nieuwste mogelijkheden die met deze uitgave zijn geïntroduceerd.

K3b doet mee met de uitgave van KDE Applications.

Op bugs jagen

Meer dan 95 bugs zijn opgelost in toepassingen inclusief de Kopete, KWalletManager, Marble, Spectacle en meer!

Volledige log met wijzigingen

Als u meer wilt lezen over de wijzigingen in deze uitgave, ga dan naar de volledige log met wijzigingen. Hoewel een beetje intimiderend vanwege zijn uitgebreidheid, kan de log met wijzigingen een excellente manier zijn om te weten te komen over de interne werking van KDE en toepassingen en functies te ontdekken waarover u nooit eerder weet had.

Zegt het voort

Niet-technische medewerkers spelen een belangrijke rol in het succes van KDE. Terwijl bedrijven met gesloten software eneorme budgetten hebben voor advertenties voor nieuwe uitgaven van software, hangt KDE vaak af van mond-op-mond reclame.

Er zijn vele manieren om de KDE Applications 17.04 uitgave te ondersteunen: u kunt bugs rapporteren, anderen aanmoedigen om mee te doen met de KDE gemeenschap of ondersteun de non-profit organisatie achter de KDE gemeenschap.

Zegt het voort op het Sociale Web. U kunt verhalen opdienen in op nieuwssites zoals Reddit, Facebook en Twitter. Upload schermafdrukken van uw nieuw opzet naar services zoals Snapchat, Instagram en Google+ of maak screencasts en upload ze naar YouTube, Blip.tv, en Vimeo of stream ze live over Twitch!

Denk er aan om uw posts van een tag en geüploade materialen te voorzien van de KDE moniker, omdat dit het gemakkelijker maakt ze gemakkelijker te vinden en geeft het KDE Promo Team een manier om de dekking van de uitgave van KDE Applications 17.04 te analyseren.

Installeren van KDE Applications 17.04 binaire pakketten

Pakketten. Sommige Linux/UNIX OS leveranciers zijn zo vriendelijk binaire pakketten van KDE Applications 17.04 voor sommige versies van hun distributie en in andere gevallen hebben vrijwilligers uit de gemeenschap dat gedaan. Extra binaire pakketten, evenals updates voor de pakketten zijn nu beschikbaar of zullen beschikbaar komen in de komende weken.

Locaties van pakketten. Voor een huidige lijst met beschikbare binaire pakketten waarover het KDE Project is geïnformeerd, bezoekt u de Wiki van de gemeenschap.

De KDE Applications 17.04 compileren

De complete broncode voor KDE Applications 17.04 kan vrij gedownload worden. Instructies over compileren en installeren zijn beschikbaar vanaf de KDE Applications 17.04.0 informatiepagina.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, naar hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en macOS.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen