KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

El KDE distribueix la versió 17.04.0 de les aplicacions del KDE

També disponible en:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Nederlands | Português | Svenska | Українська

20 d'abril de 2017. Les Aplicacions del KDE 17.04 ja són aquí. Globalment hem treballat per fer tant les aplicacions com les biblioteques subjacents més estables i més fàcils d'usar. Hem llimat les arestes i escoltat els vostres comentaris, hem fet que el conjunt de les Aplicacions del KDE sigui menys propens a errors i molt més fàcil d'emprar.

Gaudeix de les noves aplicacions!

KAlgebra

Els desenvolupadors del KAlgebra segueixen el seu propi camí cap a la convergència, i han adaptat la versió mòbil de l'extens programa educatiu al Kirigami 2.0, l'entorn preferit per integrar aplicacions del KDE a les plataformes d'escriptori i mòbils.

A més, la versió d'escriptori també ha migrat el dorsal 3D al GLES, el programari que permet que el programa renderitzi les funcions 3D tant en dispositius d'escriptori com mòbils. Això fa més el codi més senzill i fàcil de mantenir.

Kdenlive

L'editor de vídeo del KDE està esdevenint més estable i amb més funcionalitats en cada versió nova. Aquesta vegada, els desenvolupadors han redissenyat el diàleg de selecció de perfil per facilitar ajustar la mida de la pantalla, la velocitat dels fotogrames, i altres paràmetres del film.

Ara es pot reproduir el vídeo directament des de la notificació en acabar la renderització. S'han corregit diverses fallades que es produïen en moure els clips per la línia de temps, i s'ha millorat l'assistent dels DVD.

Dolphin

L'explorador de fitxers preferit i portal a tot arreu (excepte potser a l'inframón) ha rebut diversos canvis d'imatge i millores d'usabilitat per fer-lo encara més potent.

Els menús contextuals del plafó Llocs (de manera predeterminada a l'esquerra de l'àrea de visió principal) s'han netejat, i ara és possible interactuar amb els estris de metadades als consells d'eina. Per cert, ara els consells d'eina també funcionen en el Wayland.

Ark

La popular aplicació gràfica per crear, descomprimir i gestionar arxius comprimits de fitxers i carpetes ara té una funció de Cerca per ajudar a trobar fitxers en arxius molt atapeïts.

També permet activar i desactivar connectors directament des del diàleg Configuració. Pel que fa als connectors, el connector Libzip nou millora la funcionalitat dels fitxers Zip.

Minuet

Si esteu ensenyant o aprenent música, heu de provar el Minuet. La versió nova ofereix més exercicis d'escales i tasques d'entrenament de l'oïda per a les escales bebop, menor/major harmònica, pentatònica, i les simètriques.

També es poden definir o fer proves usant el Mode de prova nou per respondre exercicis. Podeu controlar el progrés executant una seqüència de 10 exercicis i obtindreu una estadística en acabar.

I més!

L'Okular, el visualitzador de documents del KDE, ha tingut com a mínim mitja dotzena de canvis que han afegit funcionalitats i millores a la seva usabilitat en pantalles tàctils. L'Akonadi i diverses altres aplicacions que conformen el Kontact (el paquet ofimàtic del KDE amb correu/calendari/treball en grup) s'han revisat, depurat i optimitzat per ajudar a ser més productiu.

El Kajongg, el KCachegrind i més (Notes del llançament) ara s'han adaptat als Frameworks 5 del KDE. Estem a l'espera dels vostres comentaris i opinions sobre les funcionalitats noves introduïdes en aquest llançament.

El K3b s'ha incorporat al llançament de les Aplicacions del KDE.

Cacera d'errors

S'han resolt més de 95 errors a les aplicacions, incloent-hi el Kopete, el KWalletManager, el Marble, l'Spectacle i més!

Registre complet de canvis

Si us agradaria llegir més quant als canvis d'aquest llançament, dirigiu-vos al registre complet de canvis. Encara que és una mica intimidant a causa de la seva extensió, el registre de canvis pot ser una manera excel·lent d'aprendre pel que fa a les tasques internes del KDE i descobrir aplicacions i funcionalitats que mai hauríeu sospitat.

Difoneu la notícia

Els col·laboradors no tècnics juguen un rol important a l'èxit del KDE. Mentre que les empreses de programari propietari tenen pressupostos publicitaris enormes per als llançaments de programari nou, KDE depèn sovint del boca-orella.

Hi ha moltes maneres d'ajudar al llançament 17.04 de les Aplicacions del KDE: podeu informar d'errors, animar a altres a unir-se a la comunitat KDE, o ajudar l'organització sense ànim de lucre que hi ha darrere la comunitat KDE.

Ajudeu-nos a difondre la notícia a la web social. Envieu articles a llocs de notícies i useu canals com Reddit, Facebook i Twitter; pugeu captures de pantalla a serveis com Snapchat, Instagram i Google+; o creeu vídeos de captures de pantalla i pugeu-los a YouTube, Blip.tv o Vimeo, o transmeteu-los en viu per Twitch!

Recordeu etiquetar els articles i el material pujat amb l'etiqueta KDE, ja que això facilita trobar i dóna a l'equip de promoció del KDE una manera d'analitzar la cobertura del llançament 17.04 de les Aplicacions del KDE.

Instal·lació dels paquets executables 17.04 de les aplicacions del KDE

Paquets. Alguns venedors de Linux/UNIX OS han proporcionat gentilment els paquets executables de la 17.04 de les aplicacions del KDE per algunes versions de la seva distribució, i en altres casos ho han fet voluntaris de la comunitat. En les setmanes vinents poden arribar a estar disponibles paquets binaris addicionals, i també actualitzacions dels paquets actualment disponibles.

Ubicació dels paquets. Per una llista actual de paquets executables disponibles dels quals s'ha informat l'equip de llançament del KDE, si us plau, visiteu el wiki de la comunitat.

Compilació de les aplicacions del KDE 17.04

El codi font complet per a la 17.04 de les aplicacions del KDE es pot descarregar de franc. Les instruccions per compilar i instal·lar el programari estan disponibles a la pàgina d'informació de la 17.04.0 de les aplicacions del KDE.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de suport al KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org

Enllaços de navegació global