KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

El KDE distribueix la 16.0.0 de les aplicacions del KDE

També disponible en:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Nederlands | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

18 d'agost de 2016. Avui, el KDE presenta les Aplicacions 16.08 del KDE, amb una gamma impressionant d'actualitzacions que milloren la facilitat d'accés, la introducció de funcionalitats molt útils i l'eliminació de petits problemes, portant les Aplicacions del KDE un pas endavant per oferir-vos la configuració perfecta per al vostre dispositiu.

El Kolourpaint, el Cervisia i el KDiskFree ara han estat adaptats als Frameworks 5 del KDE i estem a l'espera dels vostres comentaris i opinions sobre les funcionalitats noves introduïdes en aquest llançament.

En l'esforç continuat per dividir les biblioteques de la suite Kontact perquè siguin més fàcils d'usar per tercers, l'arxiu tar del kdepimlibs ha estat dividit en akonadi-contacts, akonadi-mime i akonadi-notes.

Hem deixat els següents paquets: kdegraphics-strigi-analyzer, kdenetwork-strigi-analyzers, kdesdk-strigi-analyzers, libkdeedu i mplayerthumbs. Això ens ajudarà a centrar-nos en la resta del codi.

Mantenir el Kontact

La suite Kontact ha rebut en aquesta versió la ronda habitual de neteja del codi, correcció d'errors i optimitzacions. És notable l'ús del QtWebEngine en diversos compontents, el qual permet usar un motor de representació HTML més modern. També hem millorat la implementació per a VCard4, també s'han afegit connectors nous que poden advertir si es compleixen algunes condicions en enviar un correu electrònic, p. ex., verifica que voleu permetre l'enviament de missatges de correu electrònic amb una determinada identitat, o comprova si enviareu el correu electrònic com a text sense format, etc.

Nova versió del Marble

El Marble 2.0 forma part de les Aplicacions 16.08 del KDE i inclou més de 450 canvis en el codi que inclouen la navegació, representació i una representació vectorial experimental de les dades d'OpenStreetMap.

Més arxivat

L'Ark, ara pot extreure fitxers AppImage i .xar, també realitza proves sobre la integritat dels arxius ZIP, 7z i RAR. També pot afegir/editar els comentaris als arxius RAR.

Millores en el terminal

El Konsole ha rebut millores quant a les opcions de la presentació dels tipus de lletra i la implementació de l'accessibilitat.

I més!

El Kate té pestanyes mòbils. Més informació...

El KGeography, ha afegit províncies i regions als mapes de Burkina Faso.

Control agressiu de plagues

S'han esmenat més de 120 errors a les aplicacions, incloses la suite Kontact, Ark, Cantor, Dolphin, KCalc, Kdenlive i més!

Registre complet de canvis

Podeu trobar la llista completa de canvis aquí.

Difoneu la notícia

Els col·laboradors no tècnics són una part important de l'èxit del KDE. Mentre les empreses de programari propietari tenen pressupostos publicitaris alts per als nous llançaments de programari, el KDE depèn de la gent parlant amb altra gent. Inclús per als que no són desenvolupadors de programari, hi ha moltes maneres d'ajudar amb el llançament de les aplicacions 16.08 del KDE. Informeu dels errors. Animeu a altres a unir-se a la comunitat del KDE. O ajudeu l'organització sense ànim de lucre que hi ha darrere la comunitat del KDE.

El KDE anima a tothom a difondre la notícia en la web social. Envieu articles a llocs de notícies i useu canals com delicious, digg, reddit i twitter. Pugeu captures de pantalla a serveis com Facebook, Flickr, ipernity o Picasa, i publiqueu-les en els grups adequats. Creeu vídeos de captures de pantalla i pugeu-los a YouTube, Blip.tv o Vimeo. Si us plau, etiqueteu els articles i el material pujat amb «KDE». Això farà que sigui més fàcil de trobar i proporcionarà a l'equip de promoció del KDE una manera d'analitzar la cobertura del llançament del programari KDE, versió 16.08.

Instal·lació dels paquets executables 16.08 de les aplicacions del KDE

Paquets. Alguns venedors de Linux/UNIX OS han proporcionat gentilment els paquets executables de la 16.08 de les aplicacions del KDE per algunes versions de la seva distribució, i en altres casos ho han fet voluntaris de la comunitat. En les setmanes vinents poden arribar a estar disponibles paquets binaris addicionals, i també actualitzacions dels paquets actualment disponibles.

Ubicació dels paquets. Per una llista actual de paquets executables disponibles dels quals s'ha informat l'equip de llançament del KDE, si us plau, visiteu el wiki de la comunitat.

Compilació de les aplicacions 16.08 del KDE

El codi font complet per a la 16.08 de les aplicacions del KDE es pot descarregar de franc. Les instruccions per compilar i instal·lar el programari estan disponibles a la pàgina d'informació de la 16.08.0 de les aplicacions del KDE.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de suport al KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org

Enllaços de navegació global