KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

El KDE distribueix la 15.04.0 de les aplicacions del KDE

També disponible en:

English | Català | Español | Eesti | Français | Galician | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

15 d'abril de 2015. Avui, KDE distribueix la versió 15.04 de les aplicacions del KDE. Amb aquest llançament hi ha un total de 72 aplicacions adaptades als Frameworks 5 del KDE. L'equip està tractant de donar la millor qualitat a l'escriptori i a aquestes aplicacions. Així que esperem comptar amb vós per enviar els vostres comentaris.

Amb aquest llançament hi ha diverses incorporacions noves a la llista d'aplicacions basades en els Frameworks 5, incloent-hi KHangMan, Rocs, Cantor, Kompare, Kdenlive, KDE Telepathy i alguns jocs del KDE.

El Kdenlive és un dels millors programes d'edició de vídeo no lineal disponible. Recentment ha finalitzat el seu procés d'incubació per esdevenir un projecte oficial del KDE i s'ha adaptat als Frameworks 5 del KDE. L'equip darrere aquesta obra mestra ha decidit que el Kdenlive s'hauria de publicar junt amb les aplicacions del KDE. Algunes funcionalitats noves són la funció de desament automàtic dels projectes nous i una esmena a l'estabilització dels clips.

El Telepathy del KDE és l'eina per a la missatgeria instantània. S'ha adaptat als Frameworks 5 del KDE i a les Qt5 i és un membre nou dels llançaments de les aplicacions del KDE. És gairebé complet, excepte encara manca la interfície d'usuari de trucades d'àudio i vídeo.

Quan sigui possible, el KDE usa la tecnologia existent com ja s'ha fet amb el KAccounts nou que també s'utilitza en el SailfishOS i l'Unity de Canonical. Amb les aplicacions del KDE, actualment només s'utilitza en el Telepathy del KDE. Però en el futur hi haurà un ús més ampli en les aplicacions com el Kontact i l'Akonadi.

En el mòdul educatiu del KDE, el Cantor ha rebut algunes funcionalitats noves en la seva implementació del Python: un dorsal nou del Python 3 i categories noves de «Obtén les novetats». El Rocs s'ha capgirat: el nucli de la teoria de grafs s'ha reescrit, s'ha eliminat la separació d'estructures de dades i s'ha introduït un document de graf general com una entitat de graf central, així com una revisió gran de l'API per crear scripts per algorismes de grafs que ara proporciona una sola API unificada. El KHangMan s'ha adaptat al QtQuick i se li ha donat una capa fresca de pintura en el procés. I el Kanagram ha rebut un mode nou de 2 jugadors i les lletres ara són botons que es poden clicar i es poden teclejar com abans.

A part de les esmenes d'errors normal, aquesta vegada l'Umbrello ha rebut millores d'usabilitat i estabilitat. A més, la funció de cerca ara es pot limitar per categoria: classe, interfície, paquet, operacions, o atributs.

Podeu trobar la llista completa de canvis aquí.

Difoneu la notícia

Els col·laboradors no tècnics són una part important de l'èxit del KDE. Mentre les empreses de programari propietari tenen pressupostos publicitaris alts pels nous llançaments de programari, el KDE depèn de la gent parlant amb altra gent. Inclús pels que no són desenvolupadors de programari, hi ha moltes maneres d'ajudar al llançament de les aplicacions 15.04 del KDE. Informeu dels errors. Animeu a altres a unir-se a la comunitat del KDE. O ajudeu l'organització sense ànim de lucre que hi ha darrere la comunitat del KDE.

El KDE anima a tothom a difondre la notícia en la web social. Envieu articles a llocs de notícies i useu canals com delicious, digg, reddit i twitter. Pugeu captures de pantalla a serveis com Facebook, Flickr, ipernity o Picasa, i publiqueu-les en els grups adequats. Creeu vídeos de captures de pantalla i pugeu-los a YouTube, Blip.tv o Vimeo. Si us plau, etiqueteu els articles i el material pujat amb «KDE». Això farà que sigui més fàcil de trobar i proporcionarà a l'equip de promoció del KDE una manera d'analitzar la cobertura del llançament del programari del KDE 15.04.

Instal·lació dels paquets executables 15.04 de les aplicacions del KDE

Paquets. Alguns venedors de Linux/UNIX OS han proporcionat gentilment els paquets executables de la 15.04 de les aplicacions del KDE per algunes versions de la seva distribució, i en altres casos ho han fet voluntaris de la comunitat. En les setmanes vinents poden arribar a estar disponibles paquets binaris addicionals, i també actualitzacions dels paquets actualment disponibles.

Ubicació dels paquets. Per una llista actual de paquets executables disponibles dels quals s'ha informat l'equip de llançament del KDE, si us plau, visiteu el wiki de la comunitat.

Compilació de les aplicacions del KDE 15.04

El codi font complet per a la 15.04 de les aplicacions del KDE es pot descarregar de franc. Les instruccions per compilar i instal·lar el programari estan disponibles a la pàgina d'informació de la 15.04.0 de les aplicacions del KDE.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de suport al KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org

Enllaços de navegació global