KDE • Community • Announcements
LAHJOITA (Miksi?)
paypal

KDE toimittaa tammikuun päivitykset sovelluksiin ja ohjelmistoalustaan

Tiedote muilla kielillä:

English | Català | Deutsch | Español | Eesti | Suomi | Galician | Italiano | 한국어 | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

14. tammikuuta 2013. Tänään KDE julkaisi päivitykset sen sovelluksiin ja kehitysalustaan. Nämä päivitykset ovat ensimmäinen 4.12-sarjan kuukausittaisten vakauspäivitysten sarjassa. Alkaen 4.12.2-julkaisuista KDE-työtilojen uudet 4.11.x-versiot julkaistaan samanaikaisesti KDE-sovellusten ja kehitysalustan kanssa. Koska tässä julkaisussa on pelkästään virhekorjauksia ja käännöspäivityksiä, päivitys on turvallinen ja miellyttävä jokaiselle.

Yli 45 kirjattuun virhekorjaukseen kuuluu parannuksia henkilökohtaisten tietojen hallintapakettiin Kontactiin, UML-työkaluun Umbrelloon, asiakirjakatselimeen Okulariin, verkkoselaimeen Konqueroriin, tiedostonhallintaan Dolphiniin sekä muualle. Umbrellossa on standardoitu globaalit, kaaviokohtaiset ja elementtikohtaiset asetukset sekä siihen on lisätty kaavion kopiointitoiminto. Dolphinista on korjattu vika, joka hidasti PDF:ien esikatselua tietyissä tapauksissa. Kontactiin kuuluvista KOrganizerista, Akregatorista ja KMailista on korjattu useita vikoja sekä regressioita.

KDE:n vianseurantajärjestelmästä voi katsoa kattavamman luettelon muutoksista. Selaamalla Git-lokeja saa tarkan luettelon 4.12.1:een tehdyistä muutoksista.

Lataa lähdekoodi tai asennettavat paketit siirtymällä 4.12.1-infosivulle. Jos haluat tietää lisää KDE:n sovellusten ja kehitysalustan 4.12-versioista, lue 4.12:n julkaisutiedote.

KDE-ohjelmat, mukaan lukien kaikki kirjastot ja sovellukset, ovat ilmaisesti saatavilla avoimen lähdekoodin lisenssien mukaisesti. KDE-ohjelmia voi hankkia lähdekoodimuodossa ja useissa binaarimuodoissa osoitteesta http://download.kde.org, tai minkä tahansa nykypäivänä saatavilla olevan merkittävän GNU/Linux- tai UNIX-järjestelmän kautta.

4.12.1:n binaaripakettien asentaminen

Paketit. Jotkin Linux/UNIX-käyttöjärjestelmätoimittajat ovat luoneet 4.12.1:n binaaripaketteja joillekin jakeluidensa versioille, ja muissa tapauksissa yhteisön vapaaehtoiset ovat luoneet niitä. Lisää binaaripaketteja voi tulla saataville seuraavien viikkojen aikana. Myös nyt saatavilla oleviin paketteihin voi tulla päivityksiä.

Pakettien sijainnit. Vieraile 4.12.1-infosivulla saadaksesi luettelon binaaripaketeista, joista KDE-projektille on ilmoitettu.

4.12.1:n kääntäminen

4.12.1:n kaiken lähdekoodin voi ladata vapaasti. 4.12.1:n kääntämis- ja asennusohjeet ovat 4.12.1-infosivulla.

KDE:n tukeminen

KDE on vapaan ohjelmiston yhteisö, joka on olemassa ja kasvaa vain, koska monet vapaaehtoiset lahjoittavat sille aikaansa ja vaivaansa. KDE etsii aina uusia vapaaehtoisia osallistumaan ohjelmointiin, virheiden korjaamiseen tai niistä ilmoittamiseen, ohjeistuksen kirjoittamiseen, kääntämiseen, promootioon, rahalliseen tukemiseen tai muuhun. Kaikenlaista osallistumista arvostetaan, ja se otetaan innokkaasti vastaan. Lue lisää KDE:n tukemissivulta tai liity KDE e.V.:n kannatusjäseneksi uuden Liity peliin -aloitteen kautta.

Tietoja KDE:sta

KDE is an international technology team that creates free and open source software for desktop and portable computing. Among KDE's products are a modern desktop system for Linux and UNIX platforms, comprehensive office productivity and groupware suites and hundreds of software titles in many categories including Internet and web applications, multimedia, entertainment, educational, graphics and software development. KDE software is translated into more than 60 languages and is built with ease of use and modern accessibility principles in mind. KDE's full-featured applications run natively on Linux, BSD, Solaris, Windows and macOS.


Tavaramerkki-ilmoitukset. KDE® ja K Desktop Environment® -logo ovat KDE e.V.:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Linux on Linus Torvaldsin rekisteröimä tavaramerkki. UNIX on The Open Groupin rekisteröimä tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä tiedotteessa mainitut tavaramerkit ja tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille.


Lehdistön yhteystiedot

For more information send us an email:
press@kde.org

Yleiset navigaatiolinkit