KDE • Community • Announcements
Donera (Varför?)
paypal

KDE levererar andra leveranskandidaten av Plasma arbetsrymder, program, och plattform 4.11

Också tillgänglig på:

English | Català | Deutsch | Español | Eesti | Suomi | Français | Galician | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

25:e juli, 2013. Idag ger KDE ut den andra leveranskandidaten av de nya versionerna av arbetsrymder, program och utvecklingsplattform.

Nytt användargränssnitt för plånbokshantering, ändringar av Okular
Nytt användargränssnitt för plånbokshantering, ändringar av Okular
Utgåva 4.11 inkluderar följande höjdpunkter med mera:
  • Qt Quick i Plasma arbetsrymder: Qt Quick fortsätter att komma in i Plasma arbetsrymder. Plasma Quick, KDE:s utökningar ovanpå Qt Quick tillåter mer långtgående integrering och mer kraftfulla appar och Plasma-komponenter. En av de centrala grafiska komponenterna i Plasma, aktivitetshanteraren, är fullständigt omskriven i Plasma Quick. Den har fått en hel del felrättningar på vägen till den nya QML-versionen. Batterikomponenten har setts över. Den visar nu information om alla batterier på en dator (t.ex. mus, tangentbord), och batteriikonerna kan nu visa laddningstillståndet mer finkornigt.
  • Snabbare indexering med Nepomuk: Det semantiska gränssnittet i Nepomuk har erhållit omfattande prestandaoptimeringar (t.ex. läser det data mer än sex gånger snabbare). Indexering sker i två etapper: Det första steget hämtar allmän information (som filtyp och namn) omedelbart. Ytterligare information, som MP3-taggar, författarinformation och liknande extraheras i ett andra, något långsammare, steg. Visning av metadata är nu mycket snabbare. Dessutom har systemet för säkerhetskopiering och återställning i Nepomuk förbättrats. Systemet har också fått nya indexeringsverktyg för dokument som odt och docx.
  • Förbättringar av Kontact: Kontact har erhållit ett snabbare indexeringsverktyg för personlig information med förbättringar av Nepomuk, och en ny temaeditor för brevhuvuden. Sättet som e-postbilder hanteras tillåter nu att bildernas storlek ändras i farten. Hela KDE:s svit för personlig informationshantering har erhållit en mängd felrättningar, som sättet den hanterar kalenderresurser från Google. Importguiden för personlig information låter användare importera inställningar och information för Trojita (e-postprogrammet för IMAP i Qt) och alla andra importverktyg har också förbättrats.
  • Kwin och vägen till Wayland: Inledande experimentellt stöd för Wayland har lagts till i Kwin. Kwin har också erhållit många förbättringar av OpenGL, inklusive stöd för att skapa kärnsammanhang för OpenGL 3.1 och robusthet genom att använda den nya funktionaliteten som tillhandahålls av utökningen GL_ARB_robustness. En mängd optimeringar i Kwin har som mål att reducera processor- och minnesanvändning i OpenGL-gränssnittet. Vissa skrivbordseffekter har skrivits om i Javascript för att underlätta underhåll.
Fler förbättringar hittas i Funktionsplanering för 4.11. Givet det stora antalet ändringar, behöver utgåva 4.11 omfattande utprovning för att behålla och förbättra kvaliteten och användarupplevelsen. Verkliga användare är väsentliga för att upprätthålla hög kvalitet i KDE, eftersom utvecklare helt enkelt inte kan prova varje möjlig konfiguration. Vi räknar med dig för att hjälpa oss hitta fel tidigt, så att de kan krossas innan den slutliga utgåvan. Överväg gärna att gå med i 4.11-gruppen genom att installera leveranskandidaten och rapportera eventuella fel.

KDE programvarusamling 4.11 leveranskandidat 2

KDE:s programvara, inklusive alla bibliotek och program är fritt tillgängliga med licenser för öppen källkod. KDE:s programvara kan erhållas som källkod och som diverse binärformat från http://download.kde.org eller från något av de större GNU/Linux- och UNIX-systemen som levereras idag.

Installera 4.11 leveranskandidat 2 binärpaket

Paket. Vissa Linux- och UNIX-operativsystemleverantörer har vänligen tillhandahållit binärpaket av 4.11 leveranskandidat 2 (internt 4.10.97) för vissa versioner av sina distributioner, och i andra fall har volontärer i gemenskapen gjort det. Ytterligare binärpaket, samt uppdateringar av paketen som nu är tillgängliga, kan bli tillgängliga under kommande veckor.

Paketplatser. Besök Gemenskapens Wiki för en aktuell lista med tillgängliga binärpaket som har kommit till KDE-projektets kännedom.

Kompilera 4.11 leveranskandidat 2

Fullständig källkod för 4.11 leveranskandidat 2 kan laddas ner fritt. Instruktioner om hur man kompilerar och installerar 4.10.97 är tillgängliga på informationssidan om 4.10.97.

Stöd KDE

KDE är en gemenskap av fri programvara som bara finns och växer på grund av hjälp från många frivilliga som skänker sin tid och kraft. KDE söker alltid efter nya frivilliga och bidragsgivare, vare sig det gäller hjälp med att koda, rapportera eller rätta fel, skriva dokumentation, översätta, marknadsföra, bidra finansiellt, etc. Alla bidragsgivare uppskattas tacksamt och accepteras ytterst gärna. Läs igenom sidan Stöd KDE för ytterligare information, eller bli stödmedlem i KDE e.V. via vårt nya initiativ, Join the Game.

Om KDE

KDE är en internationell teknikgrupp som skapar fri programvara med öppen källkod för skrivbordsdatorer och bärbara apparater. Bland KDE:s produkter finns ett modernt skrivbordssystem för Linux- och UNIX-plattformar, omfattande programsviter för kontorsproduktivitet och grupprogram, och hundratals programvaror i många kategorier inklusive Internet- och webbprogram, multimedia, underhållning, utbildning, grafik och programvaruutveckling. KDE:s programvara översätts till mer än 60 språk och byggs med användarvänlighet och moderna handikappstödprinciper i åtanke. KDE:s funktionsrika program kör direkt på Linux, BSD, Solaris, Windows och macOS.


Varumärkesdeklarationer KDE® och logotypen för K-skrivbordsmiljön® är registrerade varumärken av KDE e.V. Linux är ett registrerat varumärke av Linus Torvalds. UNIX är ett registrerat varumärke av The Open Group i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga varumärken och upphovsrätter nämnda i det här tillkännagivandet hör till sina respektive ägare.


Presskontakter

Skicka e-post till oss för mer information:
press@kde.org

Globala navigeringslänkar