KDE • Community • Announcements
LAHJOITA (Miksi?)
paypal

KDE toimittaa Plasma-työtilojen, sovellusten ja ohjelmistoalustan 4.11-julkaisun toisen julkaisuehdokkaan

Tiedote muilla kielillä:

English | Català | Deutsch | Español | Eesti | Suomi | Français | Galician | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

25. heinäkuuta 2013. Tänään KDE julkaisi toisen julkaisuehdokkaan uusista työtilojen, sovellusten ja ohjelmistoalustan julkaisuista.

KWalletManagerin uusi käyttöliittymä sekä muutoksia Okulariin
KWalletManagerin uusi käyttöliittymä sekä muutoksia Okulariin
4.11-julkaisuihin kuuluu muun muassa seuraavat asiat:
  • Qt Quick Plasma-työtiloissa: Qt Quickin levittäytyminen Plasma-työtiloihin jatkuu. Plasma Quick, KDE:n Qt Quick -laajennukset, mahdollistavat syvemmän integraation sekä tehokkaammat sovellukset ja Plasma-komponentit. Tehtävienhallinta, yksi keskeisistä Plasma-sovelmista, tehtiin kokonaan uudelleen Plasma Quickillä. Matkalla QML-versioon siihen tehtiin aika monta virhekorjausta. Akkusovelmaa kunnostettiin. Nyt siinä näkyy tiedot kaikista järjestelmän akuista (myös esim. hiiren ja näppäimistön akuista). Lisäksi akkujen kuvakkeet näyttävät nyt varaustason tarkemmin.
  • Nopeampi Nepomuk-indeksointi: Semanttisen Nepomuk-moottorin suorituskyky parantui valtavasti. Esimerkiksi datan lukeminen on nyt ainakin kuusi kertaa nopeampaa. Indeksointi tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensimmäinen vaihe hakee yleistiedot (kuten tiedostotyypin ja nimen) välittömästi; lisätiedot, kuten MP3-tunnistetiedot, tekijätiedot sekä vastaavat, haetaan toisessa, hieman hitaammassa vaiheessa. Myös metatietojen näyttäminen on nyt paljon nopeampaa. Lisäksi Nepomukin varmuuskopiointi- ja palautusjärjestelmää parannettiin. Järjestelmä sai myös uusia indeksereitä asiakirjamuodoille kuten odt tai docx.
  • Parannuksia Kontactiin: Kontact sai nopeamman henkilökohtaisten tietojen (PIM) indekserin Nepomukiin tehtyjen parannusten ansiosta. Uutta on myös teemamuokkain sähköpostien otsakkeille. Sen sähköpostien kuvien käsittelytapa mahdollistaa nyt kuvien koon muuttamisen lennossa. Kaikkiaan KDE:n henkilökohtaisten tietojen hallintaohjelmisto sai paljon virhekorjauksia. Esimerkiksi Google-kalenteriresurssien käsittelyä korjattiin. Opastettu tietojen tuonti mahdollistaa nyt käyttäjien tuoda asetuksensa ja tietonsa Trojitásta (Qt:lla tehtyyn IMAP-sähköpostiohjelmaan). Muitakin tuontiliitännäisiä parannettiin.
  • KWin ja tie Waylandiin: KWiniin lisättiin alustava kokeellinen tuki Waylandille. KWiniin tehtiin myös monia OpenGL-parannuksia: OpenGL 3.1 core contextin luomiselle lisättiin tuki ja toimintavarmuus parantui GL_ARB_robustness-laajennuksen tarjoaman uuden toiminnallisuuden ansiosta. Lukuisten KWin-optimointien tavoitteena on vähentää suorittimen ja muistin kuormaa OpenGL-taustajärjestelmää käytettäessä. Jotkin työpöytätehosteet on kirjoitettu uudelleen JavaScriptillä ylläpitämisen helpottamiseksi.
Lisää parannuksia mainitaan (englanniksi) 4.11:n ominaisuussuunnitelmassa. Koska 4.11-julkaisuissa on suuri määrä muutoksia, ne tarvitsevat läpikotaista testausta, jotta laatu sekä käyttökokemus säilyvät ja paranevat. Todelliset käyttäjät ovat ratkaisevia KDE:n laadun säilyttämiseen, koska kehittäjät eivät yksinkertaisesti voi testata jokaista mahdollista kokoonpanoa. Odotamme sinun auttavan löytämään virheet aikaisin, jotta ne voidaan korjata ennen lopullista julkaisua. Harkitsethan 4.11-tiimiin liittymistä asentamalla julkaisuehdokkaan ja ilmoittamalla löytämistäsi virheistä.

KDE-ohjelmistokokonaisuus 4.11 Release Candidate 2

KDE-ohjelmistokokonaisuus, mukaan lukien kaikki siihen kuuluvat kirjastot ja sovellukset, on ilmaisesti saatavilla avoimen lähdekoodin lisenssien mukaisesti. KDE-ohjelmia voi hankkia lähdekoodimuodossa ja useissa binaarimuodoissa osoitteesta http://download.kde.org, tai minkä tahansa nykypäivänä saatavilla olevan merkittävän GNU/Linux- tai UNIX-järjestelmän kautta.

4.11 Release Candidate 2:n binaaripakettien asentaminen

Paketit. Jotkin Linux/UNIX-käyttöjärjestelmätoimittajat ovat luoneet 4.11 Release Candidate 2:n (sisäiseltä versioltaan 4.10.97) binaaripaketteja joillekin jakeluidensa versioille, ja muissa tapauksissa yhteisön vapaaehtoiset ovat luoneet niitä. Lisää binaaripaketteja voi tulla saataville seuraavien viikkojen aikana. Myös nyt saatavilla oleviin paketteihin voi tulla päivityksiä.

Pakettien sijainnit. Vieraile Community Wikissä saadaksesi luettelon binaaripaketeista, joista KDE-projektille on ilmoitettu.

4.11 Release Candidate 2:n kääntäminen

4.11 Release Candidate 2:n kaiken lähdekoodin voi ladata vapaasti. 4.10.97:n kääntämis- ja asennusohjeet ovat 4.10.97-infosivulla.

KDE:n tukeminen

KDE on vapaan ohjelmiston yhteisö, joka on olemassa ja kasvaa vain, koska monet vapaaehtoiset lahjoittavat sille aikaansa ja vaivaansa. KDE etsii aina uusia vapaaehtoisia osallistumaan ohjelmointiin, virheiden korjaamiseen tai niistä ilmoittamiseen, ohjeistuksen kirjoittamiseen, kääntämiseen, promootioon, rahalliseen tukemiseen tai muuhun. Kaikenlaista osallistumista arvostetaan, ja se otetaan innokkaasti vastaan. Lue lisää KDE:n tukemissivulta tai liity KDE e.V.:n kannatusjäseneksi uuden Liity peliin -aloitteen kautta.

Tietoja KDE:sta

KDE is an international technology team that creates free and open source software for desktop and portable computing. Among KDE's products are a modern desktop system for Linux and UNIX platforms, comprehensive office productivity and groupware suites and hundreds of software titles in many categories including Internet and web applications, multimedia, entertainment, educational, graphics and software development. KDE software is translated into more than 60 languages and is built with ease of use and modern accessibility principles in mind. KDE's full-featured applications run natively on Linux, BSD, Solaris, Windows and macOS.


Tavaramerkki-ilmoitukset. KDE® ja K Desktop Environment® -logo ovat KDE e.V.:n rekisteröimiä tavaramerkkejä. Linux on Linus Torvaldsin rekisteröimä tavaramerkki. UNIX on The Open Groupin rekisteröimä tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä tiedotteessa mainitut tavaramerkit ja tekijänoikeudet kuuluvat niiden omistajille.


Lehdistön yhteystiedot

For more information send us an email:
press@kde.org

Yleiset navigaatiolinkit