KDE • Community • Announcements
Donatius (Per què?)
paypal

El KDE distribueix la segona versió candidata dels espais de treball Plasma, les aplicacions i la plataforma 4.11

També disponible en:

English | Català | Deutsch | Español | Eesti | Suomi | Français | Galician | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

25 de juliol de 2013. Avui, el KDE distribueix la segona versió candidata de les noves versions dels espais de treball, aplicacions i plataforma de desenvolupament.

Nova interfície d'usuari del KWalletManager, canvis en l'Okular
Nova interfície d'usuari del KWalletManager, canvis en l'Okular
La distribució 4.11 inclou els següents aspectes més destacats, entre altres:
  • El Qt Quick en els espais de treball Plasma—El Qt Quick està continuant el seu camí dins els espais de treball Plasma. El Plasma Quick, les extensions del KDE per sobre del Qt Quick, permeten una integració més profunda i aplicacions i components del Plasma més potents. Un dels estris centrals del Plasma, el gestor de tasques, s'ha reescrit completament en el Plasma Quick. S'han solucionat diversos errors en el seu camí a la nova versió QML. L'estri de bateria s'ha revisat. Ara mostra informació de totes les bateries (p. ex. ratolí, teclat) del sistema. I les icones de bateria ara poden mostrar un estat de càrrega amb més detall.
  • Indexació més ràpida del Nepomuk—El motor semàntic del Nepomuk ha rebut grans optimitzacions de rendiment (p. ex. la lectura de dades és 6 o més vegades més ràpida). La indexació es fa en dues etapes: la primera etapa recupera la informació general (com el tipus de fitxer i el nom) immediatament; la informació addicional com les etiquetes MP3, informació de l'autor i similar s'extreu en una segona etapa més lenta. La visualització de les metadades ara també és molt més ràpida. Addicionalment, el sistema de còpia de seguretat i restauració del Nepomuk s'ha millorat. Ara, el sistema també disposa d'indexadors nous per documents com ODT o DOCX.
  • Millores del Kontact—El Kontact ha rebut un indexador més ràpid per les dades del PIM amb millores al Nepomuk, i un editor nou de temes per les capçaleres de correu electrònic. La manera en què gestiona les imatges dels correus ara permet redimensionar les imatges al vol. Tot el paquet PIM del KDE ha rebut moltes esmenes d'errors, com la manera en què negociava amb els recursos del Google Calender. L'assistent d'importació del PIM permet que els usuaris importin configuracions i dades del Trojita (el client IMAP de correu electrònic en Qt) i també s'han millorat tots els altres importadors.
  • El KWin i el seu camí cap al Wayland—S'ha afegit una implementació experimental inicial per al Wayland al KWin. El KWin també ha obtingut diverses millores de l'OpenGL incloent-hi la creació d'un nucli OpenGL 3.1 de context i robustesa usant la nova funcionalitat proporcionada per l'extensió GL_ARB_robustness. S'han dirigit nombroses optimitzacions al KWin per reduir la sobrecàrrega de la CPU i la memòria en el dorsal de l'OpenGL. Alguns efectes d'escriptori s'han reescrit en JavaScript per facilitar el manteniment.
Es poden trobar més millores al pla de funcionalitats de la 4.11. Atès el gran nombre de canvis, la distribució 4.11 necessita una prova exhaustiva per tal de mantenir i millorar la qualitat i l'experiència d'usuari. Els usuaris reals són imprescindibles per mantenir l'alta qualitat del KDE, perquè els desenvolupadors no poden provar totes les configuracions possibles. Comptem amb vós per ajudar a trobar errors amb anticipació, a fi que es puguin solucionar abans de la publicació final. Considereu unir-vos a l'equip de la 4.11 instal·lant la versió candidata i informant de qualsevol error.

La compilació de programari KDE, versió 4.11 Candidata 2

El programari KDE, incloses totes les seves biblioteques i les seves aplicacions, és disponible de franc sota les llicències de codi font obert (Open Source). El programari KDE es pot obtenir com a codi font i en diversos formats executables des de http://download.kde.org o des de qualsevol dels principals sistemes GNU/Linux i UNIX que es distribueixen avui en dia.

Instal·lació dels paquets executables 4.11 de la Versió Candidata 2

Paquets. Alguns venedors de Linux/UNIX OS han proporcionat gentilment paquets executables de la 4.11 Versió Candidata 2 (internament 4.10.97) per algunes versions de la seva distribució, i en altres casos ho han fet voluntaris de la comunitat. En les setmanes vinents poden arribar a estar disponibles paquets binaris addicionals, i també actualitzacions dels paquets actualment disponibles.

Ubicació dels paquets. Per una llista actual de paquets executables disponibles dels quals s'ha informat l'equip de llançament del KDE, si us plau, visiteu el wiki de la comunitat.

La compilació de programari KDE, versió 4.11 Candidata 2

El codi font complet per a la Versió Candidata 2 de la 4.11 es pot descarregar de franc. Les instruccions per compilar i instal·lar el programari de la 4.10.97 estan disponibles a la pàgina d'informació de la 4.10.97.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de la KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema d'escriptori modern per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, així com centenars de títols de programari en diverses categories, incloent-hi aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per al desenvolupament de programari. El programari KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions KDE s'executen nativament a Linux, BSD, Solaris, Windows i macOS.


Avisos de marques comercials. KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de la KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en els Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Per a més informació, envieu-nos un correu:
press@kde.org

Enllaços de navegació global