KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE stelt de eerste "Release Candidate" van Plasma Workspaces, Applicaties en Platform 4.11 beschikbaar

Ook beschikbaar in:

English | Català | Deutsch | Español | Eesti | Suomi | Français | Galician | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

16 juli 2013. Vandaag heeft KDE de eerste "release candidate" van de nieuwe versies van Workspaces, Applications en Development Platform vrijgegeven.

Nieuw gebruikersinterface van KWalletManager; wijzigingen in Okular
Nieuw gebruikersinterface van KWalletManager; wijzigingen in Okular
De 4.11 uitgave omvat de volgende hoogtepunten en meer:
  • Qt Quick in Plasma Workspaces—Qt Quick gaat door met zijn weg te zoeken in de Plasma Workspaces. Plasma Quick, de uitbreidingen van KDE bovenop Qt Quick, bieden een diepere integratie en krachtiger apps en Plasma componenten. Een van de centrale Plasma widgets, de taakbeheerder, is compleet herschreven in Plasma Quick. Het kreeg heel wat reparaties van bugs over de weg naar de nieuwe QML-versie. De widget van de batterij is herzien. Het toont nu informatie over alle batterijen (bijv. muis, toetsenbord) in een systeem. En de pictogrammen van de batterij kunnen nu een fijnere laadstatus tonen.
  • Snellere Nepomuk indexering—De Nepomuk semantische engine ontving zeer belangrijke optimalisaties van de prestaties (bijv., lezen van gegevens is 6 of meer keer sneller). Indexering gebeurt in twee stappen: de eerste stap haalt onmiddellijk algemene informatie op (zoals bestandstype en naam); extra informatie zoals MP3 tags, informatie over de auteur en soortgelijk wordt geëxtraheerd in een tweede, iets langzamere, stap. Tonen van metagegevens is nu veel sneller. Bovendien is het systeem van Nepomuk voor het maken van een reservekopie en herstel is verbeterd. Het systeem kreeg ook nieuwe programma's voor indexering van documenten zoals odt of docx.
  • Verbeteringen in Kontact—Kontact heeft een snellere indexering voor zijn PIM-gegevens met verbeteringen aan Nepomuk en een nieuwe themabewerker voor e-mailberichtkoppen. De manier waarop het e-mailberichten behandelt staat nu het veranderen van afbeeldingen on-the-fly toe. De gehele KDE PIM suite kreeg heel wat reparaties van bugs, zoals de manier waarop het handelt met Google Calender hulpbronnen. De assistent Importeren in PIM stelt gebruikers in staat om instellingen en gegevens te importeren uit Trojita (de Qt IMAP-e-mailclient) en alle andere importprogramma's zijn ook verbeterd.
  • KWin en Pad naar Wayland—Initiële experimentele ondersteuning voor Wayland is toegevoegd aan KWin. KWin kreeg ook vele verbeteringen van OpenGL inclusief werd ondersteuning toegevoegd voor het maken van een OpenGL 3.1 core-context en robuustheid door de nieuwe functionaliteit geleverd door de extensie GL_ARB_robustness. Vele optimalisaties van KWin zijn bedoeld om CPU en geheugengebruik in de OpenGL-backend te reduceren. Sommige bureaubladeffecten zijn herschreven in JavaScript om onderhoud te vergemakkelijken.
Meer verbeteringen zijn te vinden in het 4.11 Feature Plan. Met het grote aantal wijzigingen, heeft de 4.11 uitgave grondig testen nodig om de kwaliteit en gebruikservaring te handhaven en te verbeteren. Echte gebruikers zijn kritisch in het proces om de hoge kwaliteit van KDE te handhaven, omdat ontwikkelaars eenvoudig niet elke mogelijke configuratie kunnen testen. We rekenen op u om in een vroeg stadium bugs te vinden zodat ze gekraakt kunnen worden voor de uiteindelijke vrijgave. Ga na of u met het team van 4.11 mee kunt doen door de "release candidate" te installeren en elke bug te rapporteren.

KDE Software Compilation 4.11 Release Candidate 1

De KDE Software Compilation, inclusief alle zijn bibliotheken en toepassingen, is vrij beschikbaar onder open source licenties. De software van KDE kan verkregen worden als broncode en verschillende binaire formaten uit http://download.kde.org of vanaf elk van de belangrijkste GNU/Linux en UNIX systemen van vandaag.

Installeren van 4.11 Release Candidate 1 binaire pakketten

Pakketten. Sommige Linux/UNIX OS leveranciers zijn zo vriendelijk binaire pakketten van 4.11 Release Candidate 1 (intern 4.10.95) voor sommige versies van hun distributie en in andere gevallen hebben vrijwilligers uit de gemeenschap dat gedaan. Extra binaire pakketten, evenals updates voor de pakketten zijn nu beschikbaar of zullen beschikbaar komen in de komende weken.

Locaties van pakketten. Voor een huidige lijst met beschikbare binaire pakketten waarover het KDE Project is geïnformeerd, bezoekt u de Wiki van de gemeenschap.

4.11 Release Candidate 1 compileren

De complete broncode voor 4.11 Release Cnadidate 1 kan vrij gedownload worden. Instructies over compileren en installeren van 4.10.95 zijn beschikbaar vanaf de informatiepagina van 4.10.95.

Ondersteunen KDE

KDE is een gemeenschap voor vrije Software die alleen bestaat en groeit omdat er hulp is van vele vrijwilligers die hun tijd en inspanning leveren. KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, voor hulp bij coderen, bugs repareren of rapporteren, schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, etc. Alle bijdragen worden dankbaar en graag geaccepteerd. Lees aub de pagina KDE ondersteunen voor verdere informatie of wordt een ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe initiatief Join the Game.

Over KDE

KDE is een internationaal technologieteam dat vrije en open-source software voor bureaublad en draagbare computing maakt. Onder de producten van KDE zijn een modern bureaubladsysteem voor Linux en UNIX platforms, Veel omvattende suites voor kantoorproductiviteit en groupware en honderden software titels in vele categorieën inclusief internet en webtoepassingen, multimedia, vermaak, educatief, grafisch en software ontwikkeling. KDE software is vertaald in meer dan 60 talen en is gemaakt met gebruiksgemak en moderne toegankelijkheidsprincipes in gedachte. Toepassingen van KDE met volledige functionaliteit draaien gewoon op Linux, BSD, Solaris, Windows en macOS.


Notities over handelsmerken. KDE® en de K Desktop Environment® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar in deze aankondiging wordt verwezen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.


Perscontacten

Voor meer informatie stuur ons een e-mail:
press@kde.org

Globale navigatiekoppelingen