KDE • Community • Announcements
DONEREN (Waarom?)
paypal

KDE Software Compilation 4.1316 april 2014

De KDE gemeenschap is er trots op om de laatste hoofdverbeteringen op KDE-toepassingen aan te kondigen met nieuwe functies en reparaties. Belangrijke verbeteringen zijn gemaakt in technologie van het semantische zoeken van KDE, waarvan vele toepassingen profiteren. Met het bevriezen van Plasma Workspaces en het KDE Development Platform, die alleen nog lange termijn ondersteuning krijgen, verleggen de teams hun focus op de overgang naar Frameworks 5. Deze uitgave is vertaald in 53 talen; meer talen worden verwacht te worden toegevoegd in opvolgende maandelijkse kleinere uitgaven met reparaties van bugs.

Ook beschikbaar in:

English | Català | Español | Eesti | Galician | Nederlands | Português | Português brasileiro | Svenska | Українська

De KDE applicaties 4.13 KDE Applications 4.13 profiteert van het nieuwe semantische zoeken, introductie van nieuwe mogelijkheden

De laatste belangrijke opwaardering aan KDE Applications zijn nieuwe functies en reparaties. Kontact (de persoonlijke informatiebeheerder) is onderwerp geweest van intensieve activiteit en heeft geprofiteerd van de verbeteringen in de semantische zoektechnology van KDE en brengt nieuwe functies. De documentviewer Okular en de geavanceerde tekstbewerker Kate kregen verbeteringen gerelateerd aan het interface aan verbetering van functies. In de hoek van het onderwijs en spelletjes introduceren we de nieuwe uitspraaktrainer van vreemde talen Artikulate; Marble (de wereldbol op het bureaublad) kreeg ondersteuning voor Zon, Maan en planeten, fietsroutes en zeemijlen. Palapeli (de legpuzzel-toepassing) heeft een sprong voorwaarts gemaakt naar niet eerder bereikte nieuwe dimensies en mogelijkheden. Lees de aankondiging.

Het KDE Development Platform 4.13 KDE Development Platform 4.13 introduceert verbeterd semantisch zoeken

De bibliotheken van KDE Development Platform zijn bevroren en ontvangen alleen reparaties van bugs en kleine verbeteringen. De opwaardering in het versienummer voor het Development Platform is er alleen voor het gemak van het maken van pakketten. Alle reparaties van bugs en kleine functie verbeteringen ontwikkelt sinds de vrijgave van "Applications and Development Platform 4.11" zijn ingevoegd. De enige grote wijziging in deze vrijgave is de introductie van een verbeterd Semantisch zoeken, die betere prestaties en betrouwbaarheid brengt in het zoeken op de Linux Desktop.

Ontwikkeling van de volgende generatie van KDE Development Platform — genaamd KDE Frameworks 5 — is in de status beta. Lees dit artikel om uit te vinden wat er gaat komen en zie hier voor de laatste aankondigingen.

Verbeterd semantisch zoeken

De belangrijkste nieuwe toevoeging aan het KDE Development Platform is de volgende generatie van Semantisch zoeken. Om compatibiliteit te handhaven is dit ingevoegd als een nieuwe component in plaats van een vervanging voor het vorige Semantische zoeken. Toepassingen moeten overgebracht worden naar de nieuwe zoekcomponent; de meeste toepassingen van KDE zijn al overgebracht. Distributies kunnen besluiten of het verouderde Semantisch zoeken naast de nieuwe versie wordt geleverd.

De verbeteringen aan het zoeken brengen aanzienlijke voordelen in termen van sneller, meer relevante resultaten, grotere stabiliteit, lager gebruik van hulpbronnen en minder opslag van gegevens. De opwaardering vereist een eenmalige migratie van de database die een paar minuten neemt van toegenomen gebruik van de processor.

KDE ondersteunen

Join The Game

Het nieuwe programma voor ondersteunende leden van KDE e.V. is nu open. Voor €25 per kwartaal verzekert u dat de internationale gemeenschap van KDE blijft groeien met het maken Vrije Software van wereldklasse.


 

Zeht het voort en Zie wat er gebeurt: Tag als "KDE"

KDE moedigt mensen aan om het woord op het Sociale Web te verspreiden. Dien verhalen in op nieuwssites, gebruik kanalen zoals delicious, digg, reddit, twitter en identi.ca. Upload schermafdrukken naar services zoals Facebook, Flickr, ipernity en Picasa en stuur ze aan van toepassing zijnde groepen. Maak screencasts en upload ze naar YouTube, Blip.tv, en Vimeo. Geef er tags als "KDE". Dit maakt ze gemakkelijk te vinden en geeft het KDE Promo Team een manier om de dekking van de uitgave 4.13 van KDE software te analyseren.

U kunt over deze uitgave discussiëren op onze nieuwssite.

microbuttons

Over deze aankondigingen van uitgave

Deze aankondigingen van uitgave zijn voorbereid door het KDE promotieteam en de bredere KDE-gemeenschap. Ze dekken de belangrijkste van de vele wijzigingen die zijn gemaakt in de KDE-software in de laatste vier maanden.

Globale navigatiekoppelingen