KDE • Community • Announcements
Donació (Per què?)
paypal

KDE distribueix la primera beta dels espais de treball Plasma, les aplicacions i la plataforma 4.11

També disponible en:

English | Català | Catalan (Valencian) | Deutsch | Español | Suomi | Français | Italiano | Nederlands | Polski | Português | Português brasileiro | Русский | Svenska | Українська

13 de juny de 2013. Avui KDE distribueix la beta de les noves versions dels espais de treball, aplicacions i plataforma de desenvolupament. S'ha congelat l'API, les dependències i les funcionalitats, i ara l'equip del KDE se centra en esmenar errors i acabar de polir.

Nova interfície d'usuari del KWalletManager, canvis en l'Okular
Nova interfície d'usuari del KWalletManager, canvis en l'Okular
La distribució 4.11 inclou els següents aspectes més destacats, entre altres:
  • El Qt Quick en els espais de treball Plasma—El Qt Quick està continuant el seu camí dins els espais de treball Plasma. El Plasma Quick, les extensions del KDE per sobre del Qt Quick, permeten una integració més profunda i aplicacions i components del Plasma més potents. Un dels estris centrals del Plasma, el gestor de tasques, s'ha reescrit completament en el Plasma Quick. S'han solucionat diversos errors en el seu camí a la nova versió QML. L'estri de bateria s'ha revisat. Ara mostra informació de totes les bateries (p. e.x ratolí, teclat) del sistema. I les icones de bateria ara poden mostrar un estat de càrrega amb més detall.
  • Indexació més ràpida del Nepomuk—El motor semàntic del Nepomuk ha rebut grans optimitzacions de rendiment (p. ex. la lectura de dades és 6 o més vegades més ràpida). La indexació es fa en dues etapes: la primera etapa recupera la informació general (com el tipus de fitxer i el nom) immediatament; la informació addicional com les etiquetes MP3, informació de l'autor i similar s'extreu en una segona etapa més lenta. La visualització de les metadades ara també és molt més ràpida. Addicionalment, el sistema de còpia de seguretat i restauració del Nepomuk s'ha millorat. Ara, el sistema també disposa d'indexadors nous per documents com ODT o DOCX.
  • Millores del Kontact—El Kontact ha rebut un indexador més ràpid per les dades del PIM amb millores al Nepomuk, i un editor nou de temes per les capçaleres de correu electrònic. La manera en que gestiona les imatges dels correus ara permet redimensionar les imatges al vol. Tot el paquet PIM del KDE ha rebut moltes esmenes d'errors, com la manera en que negociava amb els recursos del Google Calender. L'assistent d'importació del PIM permet que els usuaris importin configuracions i dades del Trojita (el client IMAP de correu electrònic en Qt) i també s'han millorat tots els altres importadors.
  • El KWin i el seu camí cap el Wayland—S'ha afegit una implementació experimental inicial pel Wayland al KWin. El KWin també ha obtingut diverses millores de l'OpenGL incloent la creació d'un nucli OpenGL 3.1 core de context i vigor usant la nova funcionalitat proporcionada per l'extensió GL_ARB_robustness. S'han dirigit nombroses optimitzacions al KWin per reduir la sobrecàrrega de la CPU i la memory en el dorsal de l'OpenGL backend. Alguns efectes d'escriptori s'han reescrit en JavaScript per facilitar el manteniment.
Es poden trobar més millores al pla de funcionalitats de la 4.11. Atès el gran nombre de canvis, la distribució 4.11 necessita una prova exhaustiva per tal de mantenir i millorar la qualitat i l'experiència d'usuari. Els usuaris reals són imprescindibles per mantenir l'alta qualitat del KDE, perquè els desenvolupadors no poden provar totes les configuracions possibles. Comptem amb vós per ajudar a trobar errors amb anticipació, a fi que es puguin solucionar abans de la publicació final. Considereu unir-vos a l'equip de la 4.11 instal·lant la beta i informant de qualsevol error.

La compilació de programari KDE 4.11 Beta1

El programari del KDE, incloent totes les seves biblioteques i les seves aplicacions, és disponible de franc sota les llicències de codi font obert (Open Source). El programari del KDE es pot obtenir com a codi font i en diversos formats executables des de http://download.kde.org o des de qualsevol dels principals sistemes GNU/Linux i UNIX que es distribueixen avui en dia.

Instal·lació dels paquets executables 4.11 Beta1

Paquets. Alguns venedors de Linux/UNIX OS han proporcionat gentilment els paquets executables de la 4.11 Beta1 (internament 4.10.80) per algunes versions de la seva distribució, i en altres casos ho han fet voluntaris de la comunitat. En les properes setmanes poden arribar a estar disponibles paquets binaris addicionals, i també actualitzacions dels paquets actualment disponibles.

Ubicació del paquets. Per una llista actual de paquets executables disponibles dels que s'ha informat a l'equip de llançament del KDE, si us plau, visiteu el wiki de la comunitat.

Compilació de la 4.11 Beta1

El codi font complet per la 4.11 Beta1 es pot descarregar de franc. Les instruccions per compilar i instal·lar el programari de la 4.10.80 estan disponibles a la pàgina d'informació de la 4.10.80.

Patrocini del KDE

El KDE és una comunitat de programari lliure que existeix i creix només amb l'ajuda de molts voluntaris que donen el seu temps i esforç. El KDE sempre està cercant nous voluntaris i col·laboradors, sigui amb l'ajuda de codificació, esmenes o informes d'error, escrivint documentació, traduccions, promoció, diners, etc. Totes les col·laboracions s'aprecien amb agraïment i s'accepten amb il·lusió. Si us plau, llegiu la pàgina de patrocini del KDE per a més informació o esdevingueu un membre patrocinador de KDE e.V. mitjançant la nostra nova iniciativa Join the Game.

Quant al KDE

El KDE és un equip tecnològic internacional que crea programari lliure i de codi font obert per a ordinadors d'escriptori i dispositius mòbils. Entre els productes del KDE hi ha un sistema modern d'escriptori per a plataformes Linux i UNIX, paquets de productivitat ofimàtica i de grups de treball, i centenars de títols de programari en diverses categories, incloent aplicacions d'Internet i web, multimèdia, entreteniment, educatives, gràfiques i per a desenvolupament de programari. El programari del KDE es tradueix a més de 60 idiomes i es construeix tenint en compte la facilitat d'ús i els principis d'accessibilitat moderns. La totalitat de les aplicacions del KDE s'executen nativament en Linux, BSD, Solaris, Windows i Mac OS X.


Avisos de marques comercials KDE® i el logotip de l'entorn d'escriptori K® són marques registrades de KDE e.V. Linux és una marca registrada de Linus Torvalds. UNIX és una marca registrada de The Open Group en el Estats Units i altres països. Totes les altres marques registrades i drets d'autor esmentades en aquest anunci són propietat dels seus propietaris respectius.


Contactes de premsa

Àfrica
AJ Venter
Unit 7B Beauvallon Village
13 Sandown Road
West Beach
Ciutat del Cap
7441
Sud-àfrica
Telèfon: +27 83 455 9978
info-africa@kde.org
Àsia
Pradeepto Bhattacharya
A-4 Sonal Coop. Hsg. Society
Plot-4, Sector-3,
New Panvel,
Maharashtra.
Índia 410206
Telèfon: +91-9821033168
info-asia@kde.org
Europa
Sebastian Kügler
Meloenstraat 17
6543 ZE Nijmegen
Països Baixos
Telèfon: +31-6-48370928
info-europe@kde.org
Amèrica del Nord
Jeff Mitchell
21 Kinross Rd. #2
Brighton, MA 02135
E.U.A
Telèfon: +1 (762) 233-4KDE (4533)
info-northamerica@kde.org
Oceania
Hamish Rodda
11 Eucalyptus Road
Eltham VIC 3095
Austràlia
Telèfon: (+61)402 346684
info-oceania@kde.org
Amèrica del Sud
Helio Chissini de Castro
R. Júlio Dias 614, apto 301
Florianópolis, SC 88080-060
Brasil
Telèfon: +55(48)8806-0858
info-southamerica@kde.org

Enllaços de navegació global